Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Garancija s vrha

Juncker: Merkel mi je obećala mjesto šefa Komisije ako pučani pobijede

Merkel Juncker
DPA/PIXSELL
13.05.2014.
u 10:00

Pobjeda pučana na izborima ipak nije tako izravno vezana s izborom njihova kandidata, pa je i Merkel govorila o tome kako je šef komisije do sada biran u dugim pregovorima između vlada EU.

Ako desni centar pobijedi na izborima za europarlament, bit ću predsjednik Europske komisije, obećala mi je to kancelarka Angela Merkel.

Kaže to jedan od kandidata za Barrosova nasljednika, Jean-Claude Juncker. Pobjeda pučana na izborima ipak nije tako izravno vezana s izborom njihova kandidata, pa je i Merkel govorila o tome kako je šef komisije do sada biran u dugim pregovorima između vlada EU.

Juncker se ipak nada da će vlade poštivati volju birača.

>>Povijesna je ironija to što su Njemačka i Rusija saveznici

>>Kapraljević: EU je gora od Jugoslavije

Komentara 1

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
15:49 20.05.2014.

Njemci ce sigurno glasati desno i protiv Schultza . Schulc je jedan od tvoraca Lisabonskog ugovora koji je izmedju ostaloga dao moc bankarima . Problem je da je Merkel u koaliciji sa njegovom strankom .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije