Naslovnica Vijesti Crna kronika

Josipu Sapunaru Vrhovni sud potvrdio presudu za Fimi mediju

Donoseći pravomoćnu presudu Vrhovni sud odbio je argumente Sapunarove obrane koja je ranije isticala da je zadovoljna 'utvrđenim činjeničnim stanjem, ali ne i kaznom
10. veljače 2015. u 14:25 6 komentara 1066 prikaza
Josip Sapunar
Foto: Daniel Kasap/Pixsell

Vrhovni sud potvrdio je presudu bivšem članu uprave Hrvatskih autocesta (HAC) Josipu Sapunaru koji je zbog izvlačenja novca iz HAC-a preko marketinške agencije Fimi media osuđen na povrat 7,7 milijuna kuna i kaznu od dvije i pol godine zatvora, od kojih u zatvoru mora provesti godinu i tri mjeseca, dok mu se ostatak može zamijeniti uvjetnom kaznom, javlja HRT.

Donoseći pravomoćnu presudu Vrhovni sud odbio je argumente Sapunarove obrane koja je ranije isticala da je zadovoljna 'utvrđenim činjeničnim stanjem, ali ne i kaznom'. Sapunar je, naime, u prvostupanjskom postupku priznao nedjelo, no sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jasna Galešić nije pristala na prijedlog tužiteljstva da mu se, uz povrat nezakonito izvučenog novca, izrekne tek 11-mjesečna uvjetna zatvorska kazna, ističući da bi to bilo neprimjereno nedjelu za koje ga se tereti.

Sapunar je u jednom od krakova afere Fimi media, u kojoj su ranije nepravomoćno osuđeni bivši premijer Ivo Sanader i HDZ, bio optužen zajedno s HAC-ovim čelnicima Marijem Crnjakom, Juricom Prskalom i Zlatkom Korparom. No, postupak protiv njega je izdvojen jer je jedini priznao krivnju. Osim u Fimi mediju Sapunar je umiješan i u aferu Remorker.

>> Ovo su uhićenja i presude koje su obilježile 2014. godinu

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?