Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVA O HAAGU

Jeremić: Nije uspjela opstrukcija rasprave u UN-u 10. travnja

vuk jeremić,portal
Davor Puklavec/PIXSELL
04.04.2013.
u 08:28

Predsjednik Glavne skupštine nije želio govoriti o sudionicima pa ni jesu li točne informacije kako neće biti "diplomatske kreme"

Predsjednik Glavne skupštine UN-a Vuk Jeremić potvrdio je beogradskom Blicu kako "pokušaj organiziranja bojkota nije uspio" i da će se rasprava o Haaškom tribunalu održati 10. travnja, ali nije želio govoriti o sudionicima pa ni jesu li točne informacije kako neće biti "diplomatske kreme" već niže rangirani diplomati.

– Prve su se prijavile Turska i Hrvatska, a potom Švicarska i Brazil. U prvom danu to su učinile i Europska unija, Argentina, Pakistan, Kolumbija, Palestina, Egipat... Srbiju će na popodnevnom panelu predstavljati direktor Dokumentacijsko-informativnog centra Veritas Savo Štrbac i povjesničar Čedomir Antić. Ostala imena sudionika čuvaju se za sada u tajnosti jer se događalo da zbog pritisaka ljudi koji su službeno potvrdili sudjelovanje, nakon nekoliko dana odustanu. Zato će konačan popis biti objavljen na web-stranici GS UN 24 sata prije početka rasprave – tvrdi "dobro obaviješteni" sugovornik Blica iz UN.

Jeremić je Blicu izjavio da su se "države članice UN od utorka počele službeno prijavljivati za sudjelovanje u velikom broju".

>> Haag odbio Nikolićevu ponudu da osuđeni Srbi kazne služe u Srbiji

>> Hrvatski iseljenici lobirat će protiv Jeremićevih nastupa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije