Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Jelena Brajša: Živim za obitelj, za svoju djecu, i dalje živim Caritas

\'22.12.2011.,  Zagreb - Jelena Brajsa, bivsa ravnateljica Caritasa, sa svojom obitelji. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL\'
Davor Višnjić/PIXSELL
26.12.2011.
u 23:50

Caritas je moj život i svuda ide sa mnom. Nisam u mirovini, radim na drukčiji način, sada privatno

Nekadašnje ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jelene Brajše (77) već pet godina nema u javnosti. Točnije, od izbijanja afere Brezovica, koja je zbog zlostavljanja domske djece dobila i sudski epilog, a u kojoj je Brajša oslobođena svih optužbi, ali je domar dobio šest i pol godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnog i mentalno retardiranog dječaka.

Nakon tih sudskih presuda u aferi Brezovica Jelena Brajša povukla se s medijskih stranica, a za nju se ponovo nakon toga čulo kad je objavljena nepravomoćna presuda od 11 mjeseci zatvora zbog utaje 5,7 milijuna kuna, tj. neažurnog vođenja poslovnih knjiga i isplata plaća radnicima u gotovini.

Crkva, za koju je Brajša 40 godina zdušno radila, nikada nije priznala Brajšinu krivnju, pa ju je i zagrebački nadbiskup na neki način rehabilitirao javnim priznanjem 2008., ali i toj činjenici usprkos, Brajša se nije pojavljivala ni u crkvenim ni u javnim medijima.

Odlučili smo razbiti tu izolaciju i došli smo u njezin dom na zagrebačkoj Trešnjevci, gdje živi s troje svoje djece. Mirno i povučeno, ali još uvijek s prepoznatljivom odlučnosti, koju su zdušno respektirali i njezini protivnici i njezini prijatelji, tvrdeći kako se radi o "ženi tenku", tj. osobi koja ne poznaje prepreke i čija odlučnost na kraju uvijek pobjeđuje.

Što radite u mirovini?

Živim i dalje kao što sam prije živjela. Nema nikakve promjene. Živim za svoju obitelj, za svoju djecu i – živim Caritas.

Cijeli intervju s Jelenom Brajšom, njezinu istinu o Brezovici, medijskoj izolaciji i o tome što sada radi pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka

Ključne riječi

Komentara 30

PG
praseca gripa
00:35 27.12.2011.

Ja mislim da je ova zena zrtva. U Hrvatskoj ne smijes ni dobro cinit.Odmah ces bit na meti lesinara koji ne mogu shvatit da neki ljudi naprosto mogu cinit dobro. Kamo srece da je vise ovakvih kao Brajsa. Bas me zivo zanima ima li jos takvih zena u Hrvatskoj,ako ih ima ,zasto se o njma nista ne zna. Gospodji Brajsi zelim svako dobro!

Avatar lola lola
lola lola
02:55 27.12.2011.

Koliko se ja sjecam, bilo je na televiziji davno nesto o Brajsi i njezinom usvojenom sinu koji je slijep, ali izrazito lijepo svira tako da mislim da je napravila cudo od njegovog zivota i lijepo ga podigla (barem po onome sto sam vidjela).

KA
Karla
10:02 27.12.2011.

Jelena Brajša je možda i najveća humanitarka na našem području. Spasila je od smrti i gladi brojne obitelji, djecu, napuštenu djecu, invalidnu, koju nitko nije htio, bez obzira na nacionalnost i vjeru. Sama je nepravedno je optužena i zatim oslobođena.. Ali to nekima nije dovoljno pa i dalje pljuju po njoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije