Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajina bi mogla postati kolateralna žrtva

Jastrebovi u Bijeloj kući i golubovi u Pentagonu: Politička fronta ukrajinskog rata na Zapadu može biti brutalna

27.11.2022.
u 21:39

Nema sumnje da bi Ukrajina mogla postati žrtva Trumpova povratka na vlast, s obzirom na to da je sama ideja američkog podržavanja demokracije u stranoj zemlji u oštrom konfliktu s Trumpovom izolacionističkom politikom "Prvo Amerika". Trump nikad nije pokazivao osobit interes za obranu demokracije, ni kada se radilo o Hong Kongu, a ni ugrožavanju demokracija drugdje u svijetu. Štoviše, Trump je u svom burnom mandatu u pravilu ignorirao i antagonizirao tradicionalne demokratske saveznike, uspostavljajući prisne odnose s autokratima i diktatorima. To je jedan od razloga njegove otvorene sklonosti Putinu, iako je njegov podređen odnos s ruskim despotom vjerojatno rezultat i ucjene o kojoj govori Kovačević. Uz Trumpovu fasciniranost Putinom, valja računati i na Trumpov animozitet prema Ukrajini, s obzirom na to da je američka pomoć Ukrajini svojedobno bila povod jednom Trumpovu opozivu u Kongresu, zbog čega bi Ukrajina lako mogla postati kolateralna žrtva Trumpove, odnosno republikanske osvete demokratima.

Komentara 3

M3
Miške 3
05:11 28.11.2022.

Hilary Clinton je jasno definirala cilj USA: " nije fer da Rusija sama raspolaže tolikim resursima".

Avatar Foton
Foton
02:55 28.11.2022.

Ne znam zasto se uzbudjujete, Trump je politicki mrtav, a tko god bude slijedeci Predsjednik ce pomagati Ukrainu i izolirati Rusiju. Konstanta americke politike je borba protiv totalitarnih rezima, bili oni nacisti ili komunisti ili neki Putinovci. Zato je svojevremeno osnovan NATO, a nedavno i pacifički savez, Amerika, Japan, Australija, Juzna Koreja, Indija za obranu od Kine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?