Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPORAVAK

Japanska će vlada smanjiti poreze ugroženim regijama

\'A handout photo from Japan\'s Nuclear and Industrial Safety Agency shows damage to the new service building at Tokyo Electric Power Co.\'s Fukushima Daiichi Nuclear Power Plant in Tomioka, Fukushima
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
29.03.2011.
u 22:05

Vlada će tražiti donošenje novog zakona o rekonstrukcijskim zonama koji će obuhvatiti niz općina na obali Pacifika.

Japanska vlada odlučila je pomoći općinama pogođenim potresom i tsunamijem 11. ožujka i to tako što će ih proglastiti "rekonstrukcijskim zonama" koje će imati povlašteni porezni tretman.

Vlada će tražiti donošenje novog zakona o rekonstrukcijskim zonama koji će obuhvatiti niz općina na obali Pacifika.

Tako će propisi koji trenutno otežavaju obnovu biti olakšani za "rekonstrukcijske zone".

Sličan prijedlog postojao je i 1995. godine nakon velikog potresa kad je vlada prefekture Hyogo tražila uspostavljanje "rekonstrukcijskih zona", no tada ga japanska vlada nije usvojila.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
23:38 29.03.2011.

Eto glupavih Japanaca. Oni smanjuju poreze za ugrožene umjesto da ih ukinu kao Hrvatska! E .... nikad neće naučiti!

Avatar billybull
billybull
05:51 30.03.2011.

fakat imaju srece da nisu hrvati, i da nemaju hdz...inace bi bili opaljeni dvostrukim porezom, bas kao i mi (vi)......jaca bi im odmah okinula harac....

DU
Deleted user
06:35 30.03.2011.

Birokracija je svugdje ista.Tko zna kakve su to mjere. Ako ti je bujica odnesla dućan možeš dobit odgodu plaćanja paušala uz malu zateznu kamatu od 8%. Isto tako oslobodit će ih plaćanja TV pretplate ako pronađu svoj televizor u ruševinamaa i odnesu ga zapečatit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije