Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vraća se dug

Započele isplate starim hrvatskim štedišama Ljubljanske banke

Ljubljanska banka
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
05.03.2016.
u 14:32

Riječ je o štedišama koji nisu imali primjedbe na informativni izračun te su tako njihova rješenja o isplati postala pravomoćna

Slovenija je, nakon više od 20 godina, 3. ožujka počela isplaćivati devizne štediše Ljubljanske banke iz Hrvatske i BiH - na račune 39 štediša i njihovih nasljednika do 14. ožujka sjest će ukupno 685 tisuća eura, kažu iz slovenskog Fonda za sukcesiju. Riječ je o štedišama koji nisu imali primjedbe na informativni izračun te su tako njihova rješenja o isplati postala pravomoćna, javlja agencija STA.  

Slovenija je presudom Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu iz 2014. dužna vratiti staru deviznu štednju štedišama Ljubljanske banke u Hrvatskoj i BiH. Od 1. prosinca, kad je počeo teći rok za predaju zahtjeva, iz Hrvatske i BiH primili su 15.500 zahtjeva za isplatom, od čega je više od polovine iz Hrvatske. U prosincu su, kažu u Fondu, primali 400-tinjak zahtjeva na dan, a ove godine po 200.   

Štediše i njihovi nasljednici zahtjeve za povratom stare devizne štednje Ljubljanske banke mogu predati do kraja 2017. Zahtjevi se obrađuju redom kojim su zaprimljeni.

>>Slovenija: Imamo teškoće s verifikacijom zahtjeva iz BiH za povrat devizne štednje

>>Slovenci presudili u korist štediše Ljubljanske banke

Komentara 4

EU
eurostar
10:25 30.04.2016.

na super uspjeli slovenci 39 ljudi rjesit za 3 mjeseca a nemogu u 5 mjeseci poslat izracune sa ziroracuna -opet ista stvar kao zadnjih 25 godina-stvarno nemoze si covjek ovo zamislit-SRAMOTA SLOVENIJO

AC
acer7
15:12 05.03.2016.

i sad će se samo tako oprostiti slovencima. trebaju ono kaj su oni izračunali pomnožiti puta 15. gamad slovenska

Avatar germanikus
germanikus
15:12 05.03.2016.

Kako volim liliputansku državicu Sloveniju...razlog tome je ostavština mog ujaka koji je mojoj mami ostavio ca. 120 000 Dolara......bio je dugo godina oficir na brodu dobro zarađivao i novac štedio u Ljubljanskoj banci...da je imao novac u Ljubljanskoj banci nitkoo nije znao dok nije pretprošle godine preminuo a pošto nije imao porodicu sve je pripalo njegovoj sestri mojoj majci!Zašto to kažem ...ujak je iznimno volio Azijatkinje i siguran sam da bi bio sve potrošio da mu ušteđevina nije ostala blokirana !Još jednom..... hvala Sosedi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije