Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlada predložila

"Izbori i referendum za ulazak u EU neće se održati istodobno"

sjednica vlade (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/6
28.10.2010.
u 12:33

- Referendum će se raspisati nakon potpisivanja ugovora s EU, u što kraćem roku, a u danas izmijenjenoj Deklaraciji o temeljnim načelima pregovora predviđen je rok od 30 dana - rekla je Kosor

Na sjednici Vlade predloženo je da se referendum o ulasku u EU raspiše nakon potpisivanja pristupnog ugovora, a ne ranije, kako je predviđeno u Deklaraciji o temeljnim načelima pregovora za punopravno članstvo RH u EU.
- Mislimo da je to dobro kako bismo poručili javnosti da smo završili posao i ono što se od nas očekivalo - rekla je premijerka Kosor.

Parlamentarni izbori neće se održati istodobno s referendumom za ulazak u EU - odgovorila je premijerka Kosor novinarima nakon sjednice Vlade.
Naime postojala su nagađanja kako bi se to moglo istodobno obaviti.

- Referendum će se raspisati nakon potpisivanja ugovora s EU, u što kraćem roku, a u danas izmijenjenoj Deklaraciji o temeljnim načelima pregovora predviđen je rok od 30 dana - rekla je Kosor.

Izmjenom deklaracije predviđeno je i da se referendum obavi nakon potpisivanja pristupnog ugovora, a ne prije kako je do sada u Deklaraciji stajalo.

- Nadamo se da ćemo ugovor potpisati do kraja mađarskog predsjedanja, zatim bi išli u referendum, a nakon ljetne stanke u kampanju za parlamentarne izbore  te istodobno i za izbore zastupnika za europski parlament.

Na početku sjednice Vlade premijerka Kosor ponovila je sve aktivnosti Vlade vezane za gospodarski oporavak koje su učinjene ovoga mjeseca. Ponovila je da se na tome intenzivno radi iako neki tvrde drugačije.
- Radi se i na investicijskim projektima, a uskoro će u vezi s tim biti i nekih novosti - dodala je premijerka.

Konačnim prijedlogom zakona o područjima i sjedištima sudova Vlada je predložila smanjenje broja županijskih sudova sa 21 na 15, a broj trgovačkih sudova spajanjem bi se smanjio sa sadašnjih 13 na sedam.

>>Oporba ignorirala sastanak s Kosor, došla samo Vesna Pusić

Komentara 513

OB
-obrisani-
16:28 28.10.2010.

Van EU tokova se ne može opstat\', drugog puta za sada nema.

OB
-obrisani-
18:10 28.10.2010.

Patuljčice, netko te je ranije dobro opisao, a ja ću ovaj put biti pristojan hahahaha

OB
-obrisani-
09:54 29.10.2010.

. ...dali je moguće da je drivo htio krenuti u istinski boj protiv korupcije na visokom nivou,a alfa i omega sa svitom nije dao? . EU neće dozvoliti upad .............dok ne bude konkretnih rezultata............ .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije