Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
banski dvori

Oporba ignorirala sastanak s Kosor, došla samo Vesna Pusić

sastanak (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
28.10.2010.
u 16:04

S obzirom na to da na sastanak kod premijerke nisu došli predstavnici oporbenih stranaka Kosor je rekla da će s njima pokušati ponovno razgovarati.

Premijerka Jadranka Kosor je prije sjednice Vlade s dijelom oporbenih stranaka, koje su se sastanku odazvale, raspravljala o aktivnostima vezanim za završetak pregovora s Europskom unijom.  S obzirom na to da na današnji sastanak kod premijerke nisu došli predstavnici oporbenih stranaka Kosor je rekla da će s njima pokušati ponovno razgovarati.

Na sastanku je najviše bilo riječi o strategiji komunikacije s građanima, kao i u Vladi izmijenjenoj deklaraciji tj. njezinu dijelu u vezi s referendumom o pristupu EU.

U Banskim dvorima na sastanku je bila i Vesna Pusić, ali uime Nacionalnog odbora za pregovore, a ne HNS-a.

Prije sastanka Pusić je izjavila da oporba smatra kako ova vrsta općeg sastanka, kojem je funkcija isključivo potvrđivanje saveza za Europu, nije važna za stranke.

- Sada je vrijeme za operativni dogovor koji radno mora biti koncentriran na nekoliko stranaka i ljudi koji su u stanju obaviti politički posao. Operativni je dio posla važan i, kada se bude održavao takav sastanak, onda i oporba treba doći. Na ovom se sastanku o tome neće dogovarati, ali će zastupnici koji se bave politikom u parlamentu informacije o procesu dobiti - rekla je Pusić.

Ivan Pančić nakon sastanka nije se izjašnjavao o referendumu, ali došao je prije svega kako bi vidio je li Vlada spremna za borbu protiv korupcije. Zaključio je da je ta borba samo igrokaz. Vladimir Šišljagić izjavio je da se odazvao sastanku, iako je iz oporbe, zato što misli da je tema od nacionalnog interesa. Poručio je kako Vlada mora jasno pred građanima reći što je ispregovarano kako bi oni znali što ih očekuje.

Komentara 17

DU
duvno
16:32 28.10.2010.

E,jake oporbe

KR
krilnik2
16:47 28.10.2010.

Jaca i Pusica - sa AFZom u bolji zivot!

OB
-obrisani-
00:48 29.10.2010.

. Ova oporba je tako.........................................opora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije