Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obračun u buksi

Iz čista mira tri me puta izbo nožem dok sam izlazio iz toaleta kafića

izbo ga nožem
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
06.01.2015.
u 22:08

Nije mi svejedno što je sudac pustio da se brani sa slobode nekoga tko je spreman nekoliko puta nožem ubosti drugu osobu iz čista mira – komentira odluku Županijskog suda u Karlovcu 23-godišnji Karlo Janić da se 17-godišnjaka osumnjičenog za pokušaj ubojstva pusti da se brani sa slobode

Nije mi svejedno što je sudac pustio da se brani sa slobode nekoga tko je spreman nekoliko puta nožem ubosti drugu osobu iz čista mira – komentira odluku Županijskog suda u Karlovcu 23-godišnji Karlo Janić da se 17-godišnjaka osumnjičenog za pokušaj ubojstva pusti da se brani sa slobode.

Brzo pao u nesvijest

Ipak se ne boji da bi ga mlađi sugrađanin opet napao, a dodaje kako nije niti osvetoljubiv i da prepušta sustavu da kazni počinitelja ovog nedjela koje je okarakterizirano kao pokušaj ubojstva. Incident se dogodio u večernjim satima 30. prosinca u kafiću Buksa u Karlovcu. U popularnom okupljalištu mladih, u kojem do tada ni nakon toga nije zabilježen incident, i dalje s nevjericom spominju taj događaj. Ni Karlu, koji je iste večeri operiran, ni njegovoj obitelji, a ni ikome u kafiću s kojima smo razgovarali nisu jasni motivi napada.

– Tog dečka nikad nisam vidio prije toga i nikad s njime nisam kontaktirao – kaže Karlo Janić, kojeg smo posjetili u Općoj bolnici Karlovac.

Kaže da nikakve tučnjave između njih nije bilo. Opisuje kako je sa svojim društvom te večeri bio na sasvim drugom kraju Bukse u odnosu na napadača i njegovo društvo.

– Otišao sam na WC, u dio u kojem se nalazi školjka. Kad sam izašao, vidio sam tog dečka kako stoji leđima okrenut pisoaru. Ugledao sam velik lovački nož i u gotovo istom trenutku kretanje ruke koja ga je držala – kaže Karlo.

Napadač je, svjedoči, istrčao van iz zahoda i iz kafića sa svojim društvom, a on je, izboden dva puta u trbuh i jednom u ruku, sjeo za stol poznanika i ubrzo pao u nesvijest. U bolnici su se liječnici borili za njegov život. Od unutrašnjih organa su mu nastradali debelo i tanko crijevo te jetra.

– Liječnik je rekao da je nož prošao tik uz arteriju. Da ju je pogodio, vjerojatno bi bio iskrvario na putu do bolnice – kaže Vesna Janić, majka napadnutog mladića.

Napadač je ubrzo priveden, a odluka suca istrage da se ne odredi istražni zatvor zgrozila je dobar dio javnosti.

Rijetko idu u pritvor

Na Županijskom sudu neslužbeno doznajemo kako je procijenjeno da nema opasnosti od toga da napadač ponovno pokuša ubiti Karla Janića. Sedamnaestogodišnjak, koji prije toga nije imao problema s policijom, i žrtva nisu prethodno kontaktirali i nije vjerojatno da će se sresti.

– Istražni zatvor bi trajao dva-tri mjeseca, a osumjičenik je vrlo dobar učenik u gimnaziji. Određivanje pritvora za maloljetnike vrlo je rijetko – kaže naš sugovornik.

>>Miran mladić izbo gosta kafića u trbuh

>>Mladića (19) uboli nožem u leđa, dobio teške ozljede

Komentara 34

JO
jozomali
22:14 06.01.2015.

naši pravnici....hehehe...još će ovaj nesretnik što je izboden bit zatvoren....zbog prebrzog pišanja....a ovog problema od 17 god. e njega nagraditi....fuj

PR
pricalica
23:41 06.01.2015.

"... a osumjičenik je vrlo dobar učenik u gimnaziji". Stvarno nema smisla dečka zatvarati jer to bi bilo jako stresno za njega a pokvario bi si i ocijene. Ostaje pitanje: jesmo li mi normalan narod ???

DU
Deleted user
22:33 06.01.2015.

Do prije neki dan svi smo se čudili i mirno prelazili preko presude u Makarskoj i BMW-u ne razmišljajući da bi sutra baš vi ili vama bližnji mogli stradati od sličnih BMW iz prihvatljivih UDBINIH obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije