Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IMAT ĆEMO ZAHTJEVNU GODINU'

Fuchs o maskama u školama: Ovo je preozbiljna situacija da bi se na njoj zarađivali jeftini bodovi

Radovan Fuchs: "Maske ostaju, učenici se mogu miješati, vraćaju se roditeljski sastanci..."
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
16.09.2021.
u 11:13

Ministar je rekao da je online nastava uvijek spremna

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs prije sjednice Vlade komentirao je epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i situaciju u obrazovanju. 

"Imamo i imat ćemo zahtjevnu školsku godinu", kazao je. 

"Kao komentar na zadnja zbivanja mogu samo reći da je ovo preozbiljna situacija da bi se na njoj zarađivali jeftini bodovi. To je, nažalost, pojava, svakako je treba osuditi", kazao je. 

"Što se tiče Mire Bulja, mislim da sam rekao sve i da imamo jako pametne i odgovorne ravnatelje", komentirao je situaciju u Sinju kako učenici, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola u Sinju, unatoč preporuci sinjskog Stožera civilne zaštite o ukidanju mjere nošenja maski u školama, u četvrtak na nastavi u školskim učionicama obvezno nose maske. .

Ministar je rekao da je online nastava uvijek spremna. "Idemo ovako kako smo zamislili i nadam se da ćemo uspjeti", dodao je. Kazao je da semafori nisu dobri te dodao da se cijelo vrijeme prati situacija i da se pokušava pomoći.

"Sada idemo s preporukom da se ne stavljaju svi u samoizolaciju ako je dvoje ili troje učenika zaraženo", kazao je Fuchs. 
"Nećemo dopustiti da se krše epidemiološke mjere, ne mogu razumjeti da netko može biti protiv toga osim zbog svojih interesa. Ravnatelji znaju što su njihove ingerencije i neće biti sukoba između ravnatelja i osnivača", dodao je. 

Video: Prosvjednici protiv maski ispred OŠ ''Krapinske Toplice''

Ključne riječi

Komentara 17

OC
October
11:28 16.09.2021.

Zašto ministar ignorira znanost,ovo je najopasnija vrsta ljudi,koji neće priznat greške,već će ideologiju stavit ispred čovjeka.Time gazit dostojanstvo,zdravlje i život.

JP
josip.pivar11
11:43 16.09.2021.

Pa medicinska znanost kaže da su školarci zbog svoje životne dobi najmanje ugroženi mogućom zarazom, a čak je i oboljenje blažeg oblika. I zašto onda zbog nekolicine gnjaviti kompletno školstvo?!

Avatar kastanjer2
kastanjer2
11:43 16.09.2021.

"Komentar na zadnja zbivanja mogu samo reći da je ovo preozbiljna situacija da bi se na njoj zarađivalo jeftine bodove. Dakle to je nažalost pojava, svakako je za osuditi" rekao je. Pa gospodine Fucs nemojte skupljati jeftine političke bodove na djeci i ukinite maske. Maske ne pomažu u sprječavanju širenja virusa, u jednom razredu u Puli svi su poslani u samoizolaciju a nosili su maske. Kako to objašnjavate?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije