Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANDEMIJA

Sinjski prosvjetari otkazali poslušnost Bulju: Jutros svi nastavnici u školu došli s maskama

PIXSELL
16.09.2021.
u 09:30

Stožer civilne zaštite Grada Sinja u srijedu, na preporuku gradonačelnika Mire Bulja, donio je odluku kojom se preporučuje ukidanje nošenja maski za učenike, učitelje i nastavnike u sinjskim osnovnim i srednjim školama.

Učenici, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola u Sinju, unatoč preporuci sinjskog Stožera civilne zaštite o ukidanju mjere nošenja maski u školama, u četvrtak na nastavi u školskim učionicama obvezno nose maske.

"Oko 300 učenika i 25 nastavnika u Gimnaziji Dinka Šimunovića danas na nastavi nosi zaštitne maske, a takvo stanje je i u drugim  srednjim i osnovnim školama u  Sinju", rekao je Hini ravnatelj te gimnazije Tomislav Bilić.

Dodao je kako su se ravnatelji osnovnih i srednjih škola u Sinju u srijedu navečer međusobno konzultirali o obveznom nošenju maski za vrijeme nastave u školskim učionicama. Također je rekao kako je jedan učenik te Gimnazije pozitivan na COVID-19, a deset ih je u samoizolaciji jer su bili u kontaktu sa zaraženim.

Stožer Civilne zaštite Grada Sinja je u srijedu, na preporuku gradonačelnika Mire Bulja, donio odluku kojom se preporučuje ukidanje nošenja maski za učenike, učitelje i nastavnike u sinjskim osnovnim i srednjim školama.

Bilić je u priopćenju na stranicama Gimnazije Dinka Šimunovića, unatoč takvoj preporuci Stožera civilne zaštite Grada Sinja, istaknuo kako su i dalje na snazi mjere o obveznom nošenju maski učenika i nastavnika tijekom nastave u učionicama.

"Ovim vas putem izvješćujem da su u našoj školi i dalje na snazi dosad važeće mjere, uključujući i nošenje maski, propisane od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH", istaknuo je Bilić.

Dodao je da će eventualni prijedlog odluke o ukidanju ove mjere donijeti školski odbor, nakon što prikupi mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja, Nastavnog vijeća, Vijeća roditelja i Vijeća učenika.

"Zaključak upravljačkih tijela šalje se osnivaču te je tek nakon očitovanja osnivača i lokalnog Stožera moguće donijeti odluku o ukidanju mjere nošenja maski s kojom će na vrijeme biti upoznati svi dionici odgojno-obrazovnog procesa. Smatram da ćemo zajedničkom suradnjom nastavnika, roditelja, osnivača, lokalnog stožera i epidemiološke službe donijeti najbolju odluku u interesu svih naših učenika", navodi Bilić u priopćenju.

Komentara 92

DU
Deleted user
10:09 16.09.2021.

Ja mislio da poslije alke Sinj kao grad vise ne postoji.

AA
Aartur
09:45 16.09.2021.

Više uopće nitko ni ne govori o dvojbenoj učinkovitosti maski u suzbijanju epidemije, sad su maske postale politički simbol i sredstvo pomoću kojeg političari huškaju ljude

Avatar Hazl113
Hazl113
09:49 16.09.2021.

To nema nikakve veze. Bitno da je dozvolio rad bez maski, a to što ih oni nose, je njihova stvar, vjerojatno na nečiji nagovor, ili direktivu, ili ultimatum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije