Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HZZO će u roku 48 sati odlučiti o financiranju liječenja male Nore

Zahtjev je u Direkciji HZZO–a zaprimljen u 12 sati prema evidenciji urudžbenog zapisnika, a majka djevojčice zahtjev je potpisala u 13.30 sati, te je time zahtjev ušao u hitnu proceduru odlučivanja o liječenju u inozemstvu.
05. veljače 2013. u 14:41 11 komentara 8 prikaza
nora (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Nakon što je jučer uprava HZZO- a s liječnicima KBC- a Zagreb dogovorila da se još jednom detaljno razmotre mogućnosti liječenja male Nore Šitum (5) Zavod je, oko 13.30 sati, zaprimio zahtjev Referentnog centra KBC Zagreb za liječenjem Nore u inozemstvu.

Zahtjev je u Direkciji HZZO–a zaprimljen u 12 sati prema evidenciji urudžbenog zapisnika, a majka djevojčice zahtjev je potpisala u 13.30 sati, te je time zahtjev ušao u hitnu proceduru odlučivanja o liječenju u inozemstvu.

- HZZO će u najkraćem roku, kao i u sličnim slučajevima, a najdulje do 48 sati, odlučiti o zahtjevu - stoji u priopćenju iz HZZO - a.

Ovoj humanitarnoj akciji priključili su se i članovi obitelji Stephanie Milda, koja je bila na operaciji u SAD-u i uspješno se oporavlja. Na Facebook stranicama na grupi "Pomozite maloj Stephanie" navedeno je kao će obitelj Milda i članovi tima pojedinačno uplatiti donacije kao fizičke osobe u skladu sa svojim osobnim mogućnostima kako bi doprinijeli pomoći maloj Nori u njenoj borbi za zdravlje, a isto tako u skladu sa skromnim mogućnostima pomoći će i osamnaestogodišnjoj Osječanki Eni Šarac koja je pomno od početka pratila Stephanienu priču i bila joj moralna podrška.

Inače, liječnički konzilij male Nore Šitum iz KBC-a Zagreb u stalnom je kontaktu s liječnicima Children's Hospital u Philadelphiji, SAD. Na Rebru se danas provodi jučer zatražena dodatna obrada pacijentice po preporuci američkih liječnika. Na osnovu tih rezultata, hrvatski i američki liječnički konzilij zajedno će odlučiti o svim mogućim terapijskim modalitetima u daljnjem liječenju Nore Šitum.

>>Pročitajte pismo Norina tate: Hvala Bogu što živimo u Hrvatskoj

Zagreb: Miistar Božinović svjedočio na suđenju Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko
AFERA DNEVNICE
Pretragom stana Sandre Zeljko našli dokumente, ali i između 50 i 100 pari cipela
Park prirode Papuk
SUDJELUJTE U AKCIJI
Prijavite se za akciju „Tjedan odmora vrijedan“ i promovirajte svoje promotivne ponude
  • oxymoron:

    Ako Ostojic izgubi izbore za gradonacelnika onda ce jadni roditelji morati vratiti svaku lipu. Sta se sve ne radi zbog izbora? Sva sreca pa je narod reagirao na vrijeme i slozno.

  • zes105:

    ni mene ne bi čudilo kad bi izgubio izbore da bi se iskezio na njezine roditelje da mu vrate novac, našao bi on neku fintu

  • tomicro:

    dajte,sta cekate vise