Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jačanje odnosa

Hrvatska vojska obišla američke avione u bazi Zemunik

Američki avioni MC-130 u bazi u Zemuniku
Foto: HRZ/ Marinko Karačić
1/4
25.07.2018.
u 12:23

Načelnik stožera 93. zrakoplovne baze pukovnik Boris Panić kazao je kako svaki dolazak inozemnog vojnog zrakoplova izaziva pozornost kako pilota i zrakoplovnih tehničara

Pripadnici postrojbi Hrvatske vojske u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku obišli su u utorak, 24. srpnja 2018. avione MC-130 iz sastava američkih zračnih snaga

Posade MC-130 stacionirane su u bazi Zemunik u sklopu njihovih redovitih letačkih trenažnih aktivnosti i međunarodnih preleta, a baza u Zemuniku pruža potporu u prihvatu posada i aviona - istakli su iz press službe zrakoplovne baze u Zemuniku. 

Američki avioni MC-130 u bazi u Zemuniku
1/13

Načelnik stožera 93. zrakoplovne baze pukovnik Boris Panić kazao je kako svaki dolazak inozemnog vojnog zrakoplova izaziva pozornost kako pilota i zrakoplovnih tehničara, tako i ostalih pripadnika Hrvatske vojske u Zemuniku jer o svima njima uglavnom se saznaje kroz stručne zrakoplovne časopise, a  sada ih djelatnici mogu pobliže upoznati u svom radnom okružju.

"Nakon njemačkog Tornada ECR, francuskih Dassault Alphajeta, američkih CV-22 Ospreya, Aermacchi MB339 iz akrobatske grupe Frecce Tricolori i britanskih aviona BAE HAWK T-1 iz Red Arrowsa u prilici smo još jedanput ugostiti i letačke posade MC-130. Ovo je još jedna prigoda za boljim upoznavanjem ovog tipa aviona, ali i mogućnost za razgovore i suradnju s našim američkim partnerima", istaknuo je pukovnik Panić.

Vojska građanima pokazala opremu i naoružanje povodom svog dana

Američki avioni MC-130 u bazi u Zemuniku
1/40

Komentara 2

FI
fiberglas
12:00 24.06.2019.

Dva nato kompatibilna transportna zrakoplova koji su radili poput ´´vurice´´ opsluživana od stručnih tehničara i leteni od stručnih posada ( stručnije su namjerno umirovljene kao uvertira u sljedeće što ću reći), namjerno su od strane ministarstva i ministra krstičevića zanemareni i prepušteni propadanju ( jel im to ćaća kupio?), a neki dan se novine dive desantiranju na Udbini (?!?). Evo, sad se tu na slici ´´hrvatski vojnik´´ čudi svemirskoj tehnici - kao pura dreku, jer nije vidio transportni avion (?!?). Anovi 32 su bolidi za ovaj c130.

GO
goronja
17:35 25.07.2018.

na sve moguće načine prostituiramo Hrvatsku i Jugoslaviju, nebi oni meni bili ni blizu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije