Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo potvrdilo

Hrvatska od BiH dobila zamolnicu za kazneni progon više umirovljenih hrvatskih ratnih zapovjednika

Okuèani -  Obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak.
Ivica Galovic/PIXSELL
07.08.2021.
u 19:45

Ministarstvo pravosuđa i uprave primilo je međunarodnu zamolnicu tužiteljstva Bosne i Hercegovine vezano za određena postupanja koja su u nadležnosti Državnog odvjetništva RH, potvrdio je državni tajnik ministarstva Josip Salapić

Ministarstvo pravosuđa i uprave potvrdilo je u subotu primitak međunarodne zamolnice tužiteljstva Bosne i Hercegovine vezano uz postupke protiv hrvatskih ratnih zapovjednika, a odluke o daljnjem postupanju donijet će Državno odvjetništvo te o svemu izvijestiti javnost.

"Ministarstvo pravosuđa i uprave primilo je međunarodnu zamolnicu tužiteljstva Bosne i Hercegovine vezano za određena postupanja koja su u nadležnosti Državnog odvjetništva RH", kazao je državni tajnik ministarstva Josip Salapić za Dnevnik NoveTV koja saznaje da je riječ o zamolnici za preuzimanjem kaznenog progona protiv više umirovljenih hrvatskih ratnih zapovjednika iz operacije Bljesak, a da ih se tereti za kaznena djela ratnog zločina.

Salapić je dodao da će ministarstvo predmete ovih dana proslijediti Državnom odvjetništvu, koje će u neovisnom istražnom postupku odlučiti što će s tim predmetima.

"Vjerujemo da će ovih dana Državno odvjetništvo sukladno zakonu izvijestiti javnost o čemu se konkretno radi", poručio je Salapić.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u četvrtak je u govoru u Kninu poručio Bosni i Hercegovini kako je riječ o nedokazanim djelima, te da će Hrvatska zaštititi svoje ratne zapovjednike.

 

Komentara 94

Avatar Malazan
Malazan
20:14 07.08.2021.

Ah, ta "država" narodnih poslovica... Evo jedna-Odgoji, othrani pa g.vno nani. Nikako oni shvatiti da ih ne bi bilo da Hrvata i Hrvatske nije bilo. Od smještaja izbjeglica, preko nabave oružja, preko humanitarne pomoći, deblokada, pa do vojnih akcija kojeoje su ih posredno doslovno spasile i oslobodile. .... vodstvo BiH je sramota svog roda.

Avatar Oluja 95'
Oluja 95'
21:00 07.08.2021.

BiH nije država već tvorevina i međunarodni protektorat. Odbiti s gnušanjem.

PS
popevke sAm slagal
20:48 07.08.2021.

Pomozi sirotu na svoju sramotu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije