Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Letovi New York – Dubrovnik

Hrvatska dobiva i drugu izravnu zračnu liniju sa SAD-om

Zračna luka Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/Pixsell
1/4
07.05.2021.
u 13:35

Prema Hrvatskoj će prometovati zrakoplovi tipa Boeing 767-300 s 226 sjedećih mjesta, a Delta Air Lines već je treća aviokompanija koja će ove sezone povezivati Hrvatsku i SAD.

Nako što je američka aviokompanija United Airlines najavila ovo ljeto izravnu zračnu liniju New York – Dubrovnik, sad je i Delta Air Lines, drugi od tri najveća američka avioprijevoznika, najavila da uvodi izravnu liniju za Hrvatsku, odnosno Dubrovnik iz New Yorka i to od 3. srpnja. Nova aviolinija prometovat će četiri puta tjedno između zračne luke John F. Kennedy (JFK) u New Yorku i ZL Dubrovnik. United će letjeti s zračne luke Newark. 

– Uvođenjem nove aviolinije Delta Air Linesa koja će povezivati New York i Dubrovnik naša je zemlja postala povezanija s tržištem SAD-a nego ikada prije. Ovo su sjajne vijesti jer ćemo ovim letom u ovoj sezoni ugostiti znatno veći broj Amerikanaca, što je posebice važno za južne hrvatske destinacije koje su na američkom tržištu iznimno popularne – istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. 

Prema Hrvatskoj će prometovati zrakoplovi tipa Boeing 767-300 s 226 sjedećih mjesta, a Delta Air Lines već je treća aviokompanija koja će ove sezone povezivati Hrvatsku i SAD. 

– Naši putnici u središtu su svega što radimo, uključujući destinacije prema kojima letimo, a s obzirom na to da je Hrvatska bila jedna od prvih europskih zemalja koja se ponovno otvorila američkim putnicima, na ovu veliku potražnju odgovaramo uvođenjem ovog leta. Turisti u Hrvatskoj mogu uživati ​​u mnogim sadržajima, a mi smo uzbuđeni što ćemo našim putnicima ovog ljeta moći ponuditi veći izbor odredišta istodobno podržavajući lokalno gospodarstvo i globalni oporavak industrije putovanja – izjavio je viši potpredsjednik u Delta Air Linesu Joe Esposito. 

Zračna luka Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Delta Air Lines jedna je od najvećih i najuspješnijih svjetskih zrakoplovnih kompanija. Sjedište imaju u Atlanti, a prije globalne pandemije ova je kompanija svake godine prevozila oko 200 milijuna putnika na više od 300 destinacija u 50 zemalja. Delta Air Lines također je vodeći transatlantski avioprijevoznik s mrežom u 33 grada u 19 europskih zemalja.

Iznimno nas raduje odluka kompanije Delta Air Lines o uspostavljanju ove aviolinije. Hrvatska je od početka travnja otvorena za turiste iz SAD-a uz dokaz o cijepljenju, prebolijevanju ili negativnom PCR-u ili antigenskom testu te potvrdu uplaćenog smještaja u RH. Naši hoteli, kampovi i restorani, marine i zračne luke, muzeji i parkovi prirode, obilježeni nacionalnom oznakom sigurnosti Safe Stay in Croatia, osiguravaju najviše epidemiološke standarde za turiste. U Hrvatskoj postoji mnogo mogućnosti sigurnog i opuštajućeg odmora i radujemo se što ćemo uskoro ponovno dočekati američke turiste – zaključila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Gojko Mavrinac s portala croatian avionaton.com kaže da je ovo je velika vijest za dubrovačku zračnu luku koja će ovog ljeta imati sedam letova tjedno prema i iz New Yorka i to prema dvije različite zračne luke koje opslužuju ovaj planetarno popularni grad. 

– Još ljepše će biti vidjeti dva velika američka avioprijevoznika u Dubrovniku! – poručuje Mavrinac. 

VIDEO: Jeftini letovi Ryanairom u lipnju kreću i iz Zagreba u 12 europskih destinacija!

Komentara 3

DU
Deleted user
13:42 07.05.2021.

Dobro nam došli Američani..

SI
sisavac
14:23 07.05.2021.

ajd da vidimo kolko će to izdržati. nisu neke linije propale zato jer mi nismo imali aerodrome...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije