Suhi bakalar poskupio je 30 posto u odnosu na prošlu godinu. Takva je situacija na tržištu, poskupio je transport, poskupjeli su benzin i nafta. Bilo je najavljeno da će cijene ići gore, ali nitko nije očekivao da će toliko porasti – kaže nam Aleksandar Stefanov, vlasnik tvrtke Milena koja u Bačvi blizu Višnjana prerađuje bakalar i proizvodi bakalar na bijelo, a brend je nazvan "Baccala della mamma".
Počeli su s konobom koja je nudila bakalar na bijelo kao specijalitet o kojem se dobar glas brzo proširio, a neki su ga gosti nosili doma, toliko im je bio fin. Odlučili su se na proizvodnju, nabavili prvi stroj koji je imao kapacitet sedam litara. Iz godine u godine su rasli, osmišljavali nove okuse dodajući čili, crvenu papriku, masline i tartufe, uvodili nova pakiranja i pokretali suradnju s trgovačkim centrima i počeli prerađivali oko 30 tona suhog bakalara i proizvoditi stotinjak tona gotovih proizvoda.
POSKUPIO 30 POSTO
Hrvati treći po potrošnji: Vikinzima je bio kao novac, a sada je – skuplji nego ikada

Poskupjeli su transport, benzin, nafta, ulje... Bilo je najavljeno da će cijene rasti, ali nitko nije očekivao toliko, kaže Aleksandar Stefanov