Suhi bakalar poskupio je 30 posto u odnosu na prošlu godinu. Takva je situacija na tržištu, poskupio je transport, poskupjeli su benzin i nafta. Bilo je najavljeno da će cijene ići gore, ali nitko nije očekivao da će toliko porasti – kaže nam Aleksandar Stefanov, vlasnik tvrtke Milena koja u Bačvi blizu Višnjana prerađuje bakalar i proizvodi bakalar na bijelo, a brend je nazvan "Baccala della mamma".
Počeli su s konobom koja je nudila bakalar na bijelo kao specijalitet o kojem se dobar glas brzo proširio, a neki su ga gosti nosili doma, toliko im je bio fin. Odlučili su se na proizvodnju, nabavili prvi stroj koji je imao kapacitet sedam litara. Iz godine u godine su rasli, osmišljavali nove okuse dodajući čili, crvenu papriku, masline i tartufe, uvodili nova pakiranja i pokretali suradnju s trgovačkim centrima i počeli prerađivali oko 30 tona suhog bakalara i proizvoditi stotinjak tona gotovih proizvoda.
POSKUPIO 30 POSTO
Hrvati treći po potrošnji: Vikinzima je bio kao novac, a sada je – skuplji nego ikada
Poskupjeli su transport, benzin, nafta, ulje... Bilo je najavljeno da će cijene rasti, ali nitko nije očekivao toliko, kaže Aleksandar Stefanov
Još nema komentara
Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.