Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO ŽINIĆ

HDZ-ov kandidat za župana napao HRT zbog favoriziranja Davorka Vidovića

Ivo Žinić
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/2
23.09.2014.
u 12:50

Žiniću je zasmetalo što je novinarka Vidovića predstavila kao „ budućeg župana Sisačko-moslavačke županije“

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a SMŽ i kandidat za sisačko-moslavačkog župana Ivo Žinić uputio je ravnatelju Hrvatske radiotelevizije prigovor zbog "pristranog izvještavanja i favoriziranja jednog od kandidata za budućeg župana Sisačko-moslavačke županije".  

Žiniću je zasmetalo što je u petak, 19. rujna, na 1. programu Hrvatskog radija u Vijestima u 15 sati, urednika Grge Mrvice, u izvještaju o mogućem zatvaranju sisačke Rafinerije novinarka Silva Celebrini svoga sugovornika Davorka Vidovića predstavila kao „ budućeg župana Sisačko-moslavačke županije“.  

"Ovakav propust uoči kampanje za sisačko-moslavačkog župana, u kojoj i sam sudjelujem, smatram ozbiljnim narušavanjem obveze nepristranosti javnoga medija te ozbiljnim profesionalnim propustom koji nitko naknadno nije ispravio ili demantirao", ističe u prigovoru Žinić koji smatra da je i vrlo pristrano izdvojiti tek jednog kandidata za sisačko-moslavačkog župana i dati mu prostora da komentira aktualnu temu u Sisačko-moslavačkoj županiji.  

"Kako je izjava gospodina Vidovića istoga dana ponovljena i u središnjem Dnevniku HTV-a to ne smatram slučajnošću već ozbiljnim profesionalnim propustom i medijskom blokadom svih kandidata za župana Sisačko-moslavačke županije, osim SDP-ovog. Molim Vas da ozbiljno i profesionalno razmotrite ove prigovore te osigurate ravnopravan medijski pristup baš svim kandidatima za župana Sisačko-moslavačke županije", stoji u prigovoru kojeg je u utorak uputio kandidat za župana Sisačko-moslavačkog iz redova HDZ-a Ivo Žinić.

Komentara 3

NO
novalastavica
13:20 23.09.2014.

Partiski mediji sluze partiji. Jel tako drugovi i to u i me naroda pardon gradjana. Jad i bijeda jugohrvatskog kominjarstana

NE
nebo
14:46 23.09.2014.

Ivo Žinić sigurno će biti bolji župan od gospodina Vidovića jer je mnogo toga na njegovoj strani.O medijima ne bih,korektno izvještavati.

19
1995josip
18:33 23.09.2014.

Partizanski pokret otpora u Sisku se nikako nemože pomiriti sa time da je njihovih deset godina na vlasti u SMŽ bilo propast za gospodatrstvo grada Siska i SMŽ ! SDP je razmontirao prugu od Siska do Karlovca i 9 mostovamostova prodao u staro željezo , pa sada USKOK I DORH istražuju tu pljačku Državne imovine gdje su drugari iz SDP a mrknuli oko 10 000 000 kuna , ako se utvrdi vrijednost 9 mostova koje su srušili bespravno šteta je puno veća !!!! Nije bivša županica sve sama kriva , svi u vrhu SDP u Sisku i SMŽ trebaju jednako odgovarati za kriminal pa i partneri koji su držali stražu sve ove godine .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije