Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspravno vijeće

Haag zatražio od Srbije jamstva za Šešelja ako ga puste na prijevremenu slobodu

Vojislav Šešelj
Foto: Screenshot Youtube
24.06.2014.
u 20:41

Šešelj je već odbio uvjete Haaga i najavio kako će, ako ga puste na privremenu slobodu, nastupati u medijima, politički se aktivirati i "javno kritizirati Haaški tribunal kao nelegalni međunarodni sud

Raspravno vijeće predsjedavajućeg suca Jean-Claude Antoniettija zatražilo je danas od vlasti u Beogradu da se izjasne mogu li jamčiti za ispunjavanje uvjeta pod kojima bi Vojislav Šešelj, kojemu u Haagu sude za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini, bio privremeno oslobođen, javljaju mediji u Srbiji.

Tribunal očekuje srpski odgovor može li, između ostalog, "osigurati da Šešelj bude stavljen u kućni pritvor... i da će bilo kakav njegov pokret iz medicinskih razloga biti obavljen uz pratnju policije". Traži se i obećanje da će Šešelja "smjesta uhititi ako prekrši uvjete i oduzeti mu putovnicu i ne dozvoliti mu da se bilo gdje kreće ili putuje s mjesta gdje će boraviti".

Srbija mora jamčiti i "Šešeljevu sigurnost za boravka na privremenoj slobodi i Tribunal obavijestiti ako ona bude ugrožena" i očekuje se "da spriječi Šešeljev kontakt sa žrtvama i svjedocima, kao i mogućnost njegovog utjecaja na njih u bilo kakvom obliku", a ako optuženi prekrši uvjete, Srbija je dužna odmah izvjestiti Tribunal. Srbija ima rok od tjedan dana za izjašnjavanje o uvjetima. Šešelj je već odbio uvjete Haaga i najavio kako će, ako ga puste na privremenu slobodu, nastupati u medijima, politički se aktivirati i "javno kritizirati Haaški tribunal kao nelegalni međunarodni sud".

>> Šešelj ne pristaje na uvjete Haaga o puštanju na privremenu slobodu

Komentara 25

Avatar Prosenjak
Prosenjak
22:58 24.06.2014.

Sramna anticivilizacijska tvorevina zvana haški sud opet krši prava optuženika. Ništa novo, nema sramnije institucije u povijesti kugle zemaljske.

TH
thekurcula
23:49 24.06.2014.

Kako sad prijevremenu slobodu!?? Valda privremenu?

Avatar Sveušesnaest
Sveušesnaest
20:59 24.06.2014.

Sramotni sud.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije