Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10. DAN NAKON NEREDA

Roditelji BBB-a tvrde da ne mogu doći do ministarstva. Grlić Radman: Samo ako svi zovu u isto vrijeme

Nastavljaju se ispitivanja navijača u Ateni
Foto: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI
1/6
17.08.2023.
u 15:13

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar pravosuđa Ivan Malenica komentirali su ovog četvrtka tijek događaja u Grčkoj, 10 dana nakon što je došlo do nereda između navijača Dinama i AEK-a u kojima je jedan mladić poginuo

Nakon održane prve sjednice Vlade nakon ljetne stranke, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar pravosuđa Ivan Malenica u izjavama za novinare iznijeli su nove informacije po pitanju pritvorenih navijača Dinama u Grčkoj. Podsjetimo, ranije je objavljeno i kako je napravljena analiza mobitela BBB-a koja je pokazala rutu kojom su se kretali te da je njihov vođa navodno u bijegu. 

Kako je naglasio Grlić Radman, hrvatskoj diplomaciji najvažnije je da su pritvoreni navijači sigurni.

- Veleposlanstvo je s njima stalno u kontaktu, pojačat ćemo naš tim. Važno je da su naši djelatnici prisutni i da pritvorenici mogu uvijek doći do njih i zatražiti pomoć od njih. Bila je već jedna utakmica, policija je pripremljena. Vjerujemo da neće doći do nikakvih nereda večeras - objasnio je, dodajući kako je teško objasniti zašto toliko dugo traje DNK analiza.

POVEZANI ČLANCI:

- Možda je kompromitirana, ali je važno da se sve vraća na snimke nadzornih kamera koje bi mogle dati odgovore više od DNK analize. Ovo je deseti dan nakon nereda, prirodno je i ljudski da svi žele da se to što prije riješi jer su u pitanju Hrvati. To su uglavnom mladi ljudi - kazao je.

Dodao je i kako nitko nije sretan sa situacijom koja se upravo događa. Ministar Malenica pak je objasnio kako postoji niz međunarodnih instituta koji se može koristiti u ovom slučaju.

>> VIDEO Grčka policija pregledava mobitele BBB-a, objavljeno što je jedan od njih pretraživao

- Jedan od njih je i zamolba za ispitivanjem osoba koje su u Hrvatskoj. Treba vidjeti taj postupak u Grčkoj te hoće li biti potrebe ili ne, ali je na njima da vide je li potrebno korištenje tih međunarodnih instituta - poručio je Malenica, dok je Grlić Radman komentirao kako su navijači svjesno išli u Grčku.

- Oni nisu smjeli biti na stadionu, a svjesno su išli u Grčku. Imali smo informaciju da je njihov sastanak bio u Crnoj Gori, a neki su išli trajektom i preko luke Bari. Tražili su kasnije pozornost cijelog svijeta, ali se mi ne želimo upuštati u kvalifikaciju jesu li ili nisu krivi. Oni moraju dobiti konzularnu pomoć i pravnu zaštitu - poručio je.

POVEZANI ČLANCI:

Na pitanje kako komentira navode roditelja koji se žale kako je teško stupiti u kontakt s ministarstvom, Grlić Radman je poručio: - Ne znam kako je to moguće, jedino ako oni svi u isto vrijeme zovu. Mi smo otvorili i posebnu liniju u slučaju ažurnosti tako da svaki roditelj može komunicirati. Mogu oni opet zatražiti i sastanak, nama je nezamisliva njihova briga i svjesni smo da žele biti prisutni sa svojom djecom koja su pritvorena. 

Komentara 34

Avatar Merzedez
Merzedez
16:16 17.08.2023.

Negdje sam pročitao dobar komentar... ne sjećam se da su roditelji napisali pismo vlasnicima auta u Ateni koje su njihovi krasni sinovi razbili, niti onima kojima su razbili izloge na trgovinama.... tko je to napravio, ........ Mane bi kao roditelja takvih majmuna bilo sram stati pred kamere. Treba ih zabajbučiti na desetke godina robije, ne zatvora nego teške robije

Avatar Make my day
Make my day
15:44 17.08.2023.

Roditelji huligana...Prekrasan posao ste obavili, stvarno ste ponosni na svoj roditeljski zadatak.

PR
pritiskovic
16:10 17.08.2023.

Da ste djecu normalno odgajali i pravili od njih ljude korisne za zajednicu sad bi ministarstvo bilo suvišno i za njega ne bi ni znali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije