Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčki premijer odgovorio Milanoviću:

'Naš sudski sustav je neovisan, neće prihvatiti prijedloge neprimjerenih glasova izvan granica'

Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis attends a news conference with Cyprus President Nikos Christodoulides at the Presidential Palace in Nicosia
Foto: Yiannis Kourtoglou/REUTERS
16.08.2023.
u 16:57

Dok roditelji pritvorenih osoba s transparentima ophode Ministarstvo vanjskih poslova u Zagrebu, institucije tvrde da rade sve što je u njihovoj moći

Predsjednik Zoran Milanović na Hvaru je komentirao odnos Grčke prema pritvorenim navijačima, pri tome naglašavajući da ih se tretira kao ratne zarobljenike te da ih sud razdvaja da bi ih bilo lakše 'prebiti i silovati'. Na njegove izjave odmah su odgovorili grčki mediji, Ministarstvo vanjskih poslova, a sada i grčki premijer Kyriakos Mitsotakis.

- Krivce ćemo naći i kazniti. Grčka je država prava, ima pravila. Sudstvo je neovisno i ne prihvaća prijedloge neprimjerenih glasova izvan granica, čak niti kada su službeni - kazao je Mitsotakis nakon sastanka u palači Maximos, prenosi iefimerida.

Već danima se raspravlja o sudbini stotinjak BBB-a koji su u pritvoru u Grčkoj nakon što su u Ateni sudjelovali u masovnoj tučnjavi s navijačima lokalnih klubova, u kojoj je preminuo jedan muškarac. 

Dok roditelji pritvorenih osoba s transparentima ophode Ministarstvo vanjskih poslova u Zagrebu, institucije tvrde da rade sve što je u njihovoj moći, što ipak nije mnogo, jer Grčka kao uređena demokracija ima pravo provoditi sudske procese na svom teritoriju kako smatra da je najbolje, dokle god ne krši međunarodne zakone, o čemu nema dokaza.

VIDEO Grčka policija pregledavala mobitele BBB-a, objavljeno što je jedan od njih pretraživao

Komentara 14

Avatar Moodleen
Moodleen
17:16 16.08.2023.

Jel ima dana u godini da drug muljanović ne sramoti Hrvatsku? I njega bi trebalo u Grkljanland, sa kartom u jednom smjeru.

DU
Deleted user
22:42 16.08.2023.

To što Milanović radi Hrvatskoj i po svemu sudeći pod utjecajem nekakvih opijata je neizdrživo. Tako sramotiti Hrvatsku može samo netko tko nije sasvim uravnotežen.

DU
Deleted user
22:31 16.08.2023.

džaba je što 100 ljudi zida bunar kad se u nj jedna štetočina pozere

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije