Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno pismo

Gredelj: HDZ nije kriv za djela pojedinih članova stranke

\'19.02.2010., Cakovec, Hrvatska- Odvjetnik Vladimir Gredelj odrzao press konferenciju na kojoj je branio Zvezdanu Tresku, bivsu ravnateljicu OS Senkovec zbog slucaja Atlanta. Photo: Vjeran Zganec Rog
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
03.11.2011.
u 14:33

Koristim prigodu pozvati medije da barem u nastavku postupka poštuju Ustav RH, zakone i kodeks vlastite profesije

HDZ-ov odvjetnik Vladimir Gredelj, ponukan, kako kaže, iznimno velikim interesom javnosti, obratio se otvorenim pismom kojim odgovara na medijske osude prije no što je suđenje počelo.

Pismo donosimo u cijelosti:

S osjećajem dužnosti odgovoriti na iznimno velik interes javnosti, potaknut stotinama poziva novinara, odlučio sam se u svojstvu branitelja HDZ-a  očitovati na protuustavno i anticivilizacijsko prejudiciranje krivnje nezanemarivog djela hrvatskih medija, na sasvim načelnoj razini, poštujući načelo tajnosti istrage.

Na medijske osude prije no što je suđenje i počelo odgovaram:

1. HDZ KAO PRAVNA OSOBA NIJE KRIV NI ODGOVORAN ZA DJELA KOJA SE STAVLJAJU NA TERET POJEDINIM ČLANOVIMA HDZ-A!

2. 220 000 TISUĆA ČLANOVA NIJE IMALO NIKAKVE MATERIJALNE NITI BILO KAKOVE DRUGE KORISTI OD EVENTUALNE KRIMINALNE AKTIVNOSTI TIH POJEDINACA.

3. UPRAVO SUPROTNO, HDZ KAO CJELINA TRPI I JOŠ DUGO ĆE TRPJETI TEŠKO SAGLEDIVU POLITIČKU, MORALNU I MATERIJALNU ŠTETU.

4. OVIM STAVOVIMA NE ŽELIM NEGIRATI NI PREJUDICIRATI PITANJE ODGOVORNOSTI DRUGIH U OVOM POSTUPKU.

5. ISTAKNUTE TEMELJNE STAVOVE OBRAZLOŽIT ĆU ŠIRE NA KONFERENCIJI ZA TISAK O ČEMU ĆE JAVNOST BITI PRAVOVREMENO OBAViJEŠTENA.

Koristim prigodu pozvati medije da barem u nastavku postupka poštuju Ustav RH, zakone i kodeks vlastite profesije i na taj način osiguraju okrivljenicima u ovom postupku pravo na pošteno suđenje, koje je dosadašnjim djelovanjem medija u nezanemarivoj mjeri ugroženo!

U Bjelovaru, 3. studenog 2011.

Vladimir Gredelj, odvjetnik

Ključne riječi

Komentara 124

CH
Charles
20:18 03.11.2011.

Kažu da pas i njegov vlasnik izgledaju jednako. Izgleda da to vrijedi i za ružne stranke.

KA
karambita
15:01 03.11.2011.

Hehehe, samo pojedini clanovi.....pa nitko posten nije u HDZ-u.....navedi bar jednog koji je u HDZ.u a da je radio za dobrobit Hr. naroda......mozda Hebrang..ajme meni

EL
elfenomeno77
15:44 03.11.2011.

ovo je hdz-u odlična stvar! sve će se pročistiti i razrješiti i hdz će pročistiti svoju krvnu sliku.... točno tako! a kukuriku kad dođe na vlast - raspast će se tako brzo da se nećemo ni snaći! žalit ćemo mi za jacom! pamtite što sam vam napisao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije