Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET Za bolji prijenos, TV kuće rušile bi zidove u dvorani i drveće

Grad Varaždin odbija nerealne želje uoči Svjetskog prvenstva

27.11.2008.
u 15:22

Razni i pomalo neobični zahtjevi stižu gradu Varaždinu uoči Svjetskoga rukometnog prvenstva koje se igra polovicom siječnja. Jedan od njih stigao je od RTL-a i njemačkog Five Sportsa, koji su poželjeli da se sruše dva stabla pokraj nove sportske dvorane uz Dravu, jer “ometaju signal” potreban za TV prijenos iz reportažnih kola. Gradonačelnik Ivan Čehok spomenuo je to na današnjoj sjednici Gradskog poglavarstva i dodao da im nije ni na kraj pameti rušiti ijedno stablo uz Dravu.

Briga za svako stablo?
Lijepo je to čuti nakon više zahvata u Dravsku šumu i Jelačićku i najave izlaska grada na rijeku. Jer čuje se povremeno i glas pojedinih udruga za zaštitu prirode, koje se boje asfalta, prevelike urbanizacije tih zelenih oaza, rušenja drva... – Za šumu Jelačić je Šumarski institut Hrvatske napravio studiju i uklonjeno je samo ono što je bilo staro i štetno.

Dapače, posađeno je i dosta novoga bilja – uvjerava nas gradonačelnik odgovarajući odakle sad tolika briga za svako stablo. A u želji za ekskluzivom, TV kuće čak su zatražile da se sruši jedan zid unutar dvorane, kako bi imali izravan ulaz u svlačionice igrača, saznajemo od Željka Kuštera, predsjednika varaždinskog povjerenstva za organizaciju. Naravno, i to je odbijeno.

Da Grad ne želi popuštati raznim zahtjevima potkrijepio je Čehok rekavši da ne misle platiti više od 3 milijuna kuna koje je nedavno od njih zatražio Hrvatski rukometni savez za svoje troškove. – To nije bilo spominjano ni u kakvim prethodnim dopisima – kaže Čehok i dodaje da će se sastati s ostalim gradonačelnicima domaćinima prvenstva te s njima dogovoriti zajednički nastup da ih se “ne voza”.

Baze navijačima
Do početka prvenstva treba osmisliti još mjesta za novinare (40 je premalo), a kako kaže Kušter, još se ne zna ni koliko će navijača doći. U dogovoru sa Županijom potražit će im se i privatni smještaj (jer zna se da Varaždin nema dovoljno hotela), a napravit će se i “baze” za navijače svake reprezentacije u varaždinskim kafićima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije