Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA VIŠE UTJECAJ

Gaf tjedna: Tomislav Karamarko ne priznaje da je Hrvatska nastala na antifašizmu

24sata 5000 broj
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/4
25.06.2023.
u 09:05

Bivši predsjednik HDZ-a na sreću više nema utjecaj u hrvatskoj politici

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nikako da shvati da nije bilo antifašističke borbe ne bi bilo ni današnje Hrvatske. Što je navedeno i u Ustavu RH. Karamarko je tako na Dan antifašističke borbe objavio na društvenim mrežama objavu kojoj navodi da je “mislio izignorirati dan tzv. antifašističke borbe kojim se obilježava nepostojeći, lažni, izmišljeni ustanak satrapovih šumara na njihovom radnom mjestu u šumi Brezovica kraj Siska, kad…Evo njega! Glavom i bradom – Franjo Habulin, vođa endemske zbrda-zdola skupine, sklone halucinacijama.

- I reče prosvjetitelj, urbi et orbi na 'udarnim' vijestima dičnog HRT-a jednu od onih, njima spasonosnih formulacija kako je suvremena hrvatska država nastala i na antifašizmu. Naravno tu olinjalu frazetinu, nakon propasti drage im Juge, prikrpali su novoj Hrvatskoj. Očito uspjeli pokušaj da izvuku svoje guzičetine i nešto malo obraza u novim povijesnim okolnostima. Zadesila ih neovisna Hrvatska, bez lustracije i zabludama o pomirbi. Snašli su se… - objavio je Karamarko koji sva sreća nema više baš nikakav utjecaj u hrvatskoj politici. I nadamo se da će tako i ostati. Još je napisao i da prosvjetitelj (Habulin op.a.) nikako da izusti da je suvremena hrvatska država nastala i na antikomunizmu. 

- Ova država utemeljena je na vrijednostima Domovinskog rata i protivljenju svakom totalitarizmu ( fašističkom i komunističkom). Uostalom naš narod bio je žrtva tih zločinačkih, sestrinskih ideologija. Pa nisu li Hitler i Staljin bili u 'legalnom braku' od 23.kolovoza 1939. do 22.lipnja 1941.? Doista smo država apsurda. Jedini u Europskoj uniji dopuštamo divljanje propale, zločinačke ideologije i njezinih mitova. Što radi Vlada? Dijeli pozivnice za bauljanje po šumi Brezovica - naveo je Karamarko.

VIDEO Plenković stigao u Suboticu

Komentara 44

OP
ophidity
11:47 25.06.2023.

Hrvatska je nastala u Domovinskom ratu pobjedom hrvatskog naroda nad antifašistima.

AN
AntePortas9
09:27 25.06.2023.

Tragovi toga antifašizma još uvijek se otkopavaju, dok se pojedinačni zločini i ne spominju.

DU
Deleted user
09:27 25.06.2023.

Nekima u Hrvatskoj je problem ako se kaže istina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije