Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvoje Burić

"Frančišković i Starčević nemaju veze s onime za što ih se tereti"

hdz02
Goran Kovačić/PIXSELL
04.02.2011.
u 15:12

Po tome se razlikujemo od SDP-a i Željka Jovanovića koji druge proziva, ali šuti o onome što se događa u Gradu Rijeci. Nikada nije riječ rekao o Riječkoj banci, Viktoru Lencu, Tržnicama Rijeka, kazao je Burić

HDZ-ov gradski vijećnik Hrvoje Burić na današnjem je susretu s novinarima komentirao pokrenutu istragu u riječkoj poslovnici Croatia osiguranja čiji je direktor Ivan Vanja Frančišković, inače dopredsjednik riječkog HDZ-a te kaznenu prijavu protiv bivšeg predsjednika uprave “3. maja” Željka Starčevića, nekadašnjeg dopredsjednika te stranke.

 – Vjerujem u institucije ove države i očekujem da će istraga pokazati o čemu je riječ, a osobno držim da oni nemaju veze s onime za što ih se tereti. Po tome se razlikujemo od SDP-a i Željka Jovanovića koji druge proziva, ali šuti o onome što se događa u Gradu Rijeci. Nikada nije riječ rekao o Riječkoj banci, Viktoru Lencu, Tržnicama Rijeka, o KBC-u Rijeka, u čijem upravnom odboru sjedi i istodobno bolnici prodaje lijekove tvrtke čiji je direktor – kazao je Burić. Još je jednom prozvao riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i predsjednicu Gradskog vijeća Doroteu Pešić Bukovac zbog kršenja poslovnika Gradskog vijeća jer mu kao gradskom vijećniku u roku od 15 dana nisu odgovorili na pitanja o troškovnicima za gradnju sportske infrastrukture, koje je tražio na uvid. 

– Tražio sam još 10. siječnja troškovnik proračunskog rashoda za 2011. godinu koji predviđa sredstva za uređenje plažnog pojasa plivališta Kantrida u iznosu od 18,5 milijuna kuna, no do danas nisam dobio odgovor. Predsjednica Gradskog vijeća poslala mi je obavijest da je na godišnjem odmoru. Ako je Rijeka, kako kažu, najtransparentniji grad u Hrvatskoj, neka dostave troškovnike na web-stranicama Grada Rijeke. Umjesto toga, Obersnel i Jovanović političkim parolama napadaju Vladu, ministre – kazao je Burić poručivši riječkom gradonačelniku da je “mit o najtransparentnijem gradu umjetno stvoren, bajka u koju ni Obersnel ne vjeruje”. Nije poštedio ni Jovanovića.

– Gotovo svakog utorka govorom mržnje proziva Vladu, ministre, odvjetništvo, a onda, bez imalo savjesti, sjedi u gradskoj upravi koja ne poštuje ni poslovnik Gradskog vijeća i sudjeluje u nezakonitom trošenju proračunskog novca – kazao je Burić.

Komentara 2

GO
Gogs
19:29 04.02.2011.

opet Hdzovac, pa dobro jel li to moguće da je hdzovac uspio jamit u, kak to vole neki zadrtiji reći, Komunističkoj Rijeci.

GO
Gogs
19:30 04.02.2011.

nemoguće da se nijednom sdpovcu, nigdje u cijeloj državi ne može ništa iskopati..tko ih štiti??? ili su zaista radili sve transparentno?ma neee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije