Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽBA NA POMOLU?

Električni vodovi krivi za jedan od požara u Australiji

16.02.2009.
u 10:12

Pravni stručnjaci diljem Australije pozivaju na zajedničku akciju protiv singapurske tvrtke, vlasnika električnih dalekovoda u Viktoriji. Kablovi za električnu energiju su iskrili i tako izazvali jedan od tragičnih požara u Australiji proteklih dana.

Odvjetnički zastupnici požuruju stanovnike požarom opustošenih mjesta na zajedničku tužbu protiv lokalnog distributera električne energije SP Ausneta smatrajući ga odgovornim za iskrenje kablova koji su pod utjecajem jakih vjetrova zapalili obližnje raslinje i rasplamsali vatrenu stihiju do tragičnih razmjera - više od stotinu smrtno stradalih te na stotine hektara spaljene zemlje i imovine.

Međunarodni timovi stručnjaka za požare stižu u Australiju kako bi pomogli lokalnim vlastima u razjašnjavanju uzroka te posljedica najveće u povijesti te države ikada zabilježene vatrene stihije. Stručnjaci iz Sjedinjenih Američkih Država specijalizirani za velike požare i nesreće kao i grupa eksperata za identifikaciju stradalih iz Indonezije već su stigli u Australiju pružiti pomoć.

Dočekani su u australskoj državi Viktorija, koja će biti sjedište svih istraga vezanih uz nedavne požare.

(sm)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije