Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kušačica povrća

Dvije godine jela prije Hitlera da se uvjeri da hrana nije otrovana

'adolf hitler'
''
09.02.2013.
u 19:15

Između 11 i 12 sati morali smo kušati hranu i tek nakon što smo nas svih 15 kušale, hrana je bila serviran vođama, ispričala je danas 95-godišnja Margot Woelk

Više od dvije godine Margot Woelk morala je kušati svu hranu prije nego ju je jeo Adolf Hitler kako bi se uvjerio da nije otrovana, a ona je bila samo jedna od desetak žena koje su bile Hitlerove 'kušačice' hrane. Jela je svježe voće i povrće, uključujući šparoge, papriku, grašak...

S Hitlerom je bila na istočnoj fronti poznatoj kao "Vučji brlog" gdje je odvedena 1942. godine iz Berlina nakon što je njezin stan bombardiran. Pobjegla je u jedno selu u Poljskoj, no SS ju je brzo zarobio i postavio ju za kušačicu Hitlerove hrane.

– Naravno da sam se bojala. Da je hrana bila otrovana ja danas ne bi bila ovdje. Bili smo prisiljeni jesti, nismo imali izbora – priča danas 95-godišnja Margot, piše Daily Mail.

– Između 11 i 12 sati morali smo kušati hranu i tek nakon što smo nas svih 15 kušale, hrana je bila serviran vođama. Sve je bilo vegetarijansko, najukusnije svježe povrće, od šparoga, paprike, graška koji se služio s rižom do salata. Sve je bilo poslagano na pladnju, baš kako se i Hitleru služilo – ispričala je. Nikada nije morala kušati ribu ni meso, kao ni pića.

Nakon što bi kušala hranu, promatrali su je jedan sat kako bi se uvjerili da je s njom sve u redu. Nakon što je Hitler napustio "Vučji brlog" u studenome 1944., uspjela je pobjeći.

>> Adolf Hitler: Njemački narod zaslužuje nestati

Komentara 7

JA
jamanuša
19:51 09.02.2013.

ti si barem imala mukte i dobru hranu šta da jedeš moju koju neće mačka ni pas

DU
Deleted user
19:58 09.02.2013.

Jel i Karamarko ima kušačicu?

BA
BabaZaba
19:34 09.02.2013.

E draga moja ja bih rado imao za posao kusati hranu prije predsjednika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije