Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paravinjine žrtve

Druga je djevojka pukom srećom izbjegla Antonijinu sudbinu

dragan paravinja (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
29.11.2012.
u 22:50

Iako nije utvrđen i način na koji je Dragan Paravinja ubio Antoniju Bilić, sutkinja Nives Nikolac vjerodostojnim je uzela njegovo priznanje nakon što je uhićen u BiH.

Iako nije utvrđen i način na koji je Dragan Paravinja ubio Antoniju Bilić, sutkinja Nives Nikolac vjerodostojnim je uzela njegovo priznanje nakon što je uhićen u BiH.

– Osuđeni Paravinja, upravljajući kamionom marke MAN i dolaskom na raskrižje cesta kod mosta na rijeci Čikoli 7. lipnja u 10 sati ugledao je na suprotnoj strani ceste u smjeru Splita Antoniju Bilić koja je stopirala. Kroz prozor ju je upitao hoće li s njim u Zagreb, a ona mu je odgovorila da ide u smjeru Splita. Paravinja se okrenuo tegljačem na cesti i stao kako bi je povezao. Kada je Antonija Bilić sjela s njim u kabinu tegljača na mjesto suvozača, on joj se u vožnji u smjeru Splita počeo nabacivati. Tada se na neutvrđenom mjestu zaustavio i izašao iz tegljača. Krenuo je prema vratima suvozača s namjerom da s njom ostvari spolni odnos, otvorio je vrata i ušao u kabinu. Antonija Bilić, shvativši njegovu namjeru, prešla je na sjedalo vozača i pokušala otvoriti vrata kako bi pobjegla, a kako nije uspjela, nogama ga je odgurivala od sebe, opirala se, pitala ga tko je i pokušavala proći pored njega. Paravinja ju je s ciljem da je usmrti i na taj način onemogući otkrivanje tog kaznenog djela uhvatio rukama oko vrata i stiskao sve dok nije osjetio da je prestala s otporom i da je mrtva. Zatim je njezino tijelo stavio na ležaj i odvezao se da bi tijelo skrio na nepoznatom mjestu – pročitala je u presudi Nives Nikolac, sutkinja koja je Paravinju osudila na 40 godina zatvora.

>> Karamarko: Nije bilo propusta, za neke stvari treba imati i sreće

Druga djevojka samo je pukom srećom izbjegla sudbinu Antonije Bilić

Pri tome je, čitajući opis pokušaja silovanja i godinu dana ranije kod Omiša, postalo jasno da je ta mlada djevojka samo pukom srećom izbjegla sudbinu Antonije Bilić. Nju je Paravinja pustio na slobodu samo zato što ga je u pokušaju silovanja omela supruga koja ga je u tim trenucima neumorno zvala na mobitel. I prije presude, odnosno odmah po saznanju da je Paravinja osumnjičen za nestanak Antonije Bilić, hrvatska javnost ostala je zgrožena da je Paravinja tjedan dana nakon nestanka, a sada je već poznato i nakon ubojstva, nesmetano živio u svojoj kući u Bilišanima i to unatoč činjenici što je u potrazi za vozačem kamiona koji je povezao Antoniju policija imala informaciju da je jedan od vozača kamiona osuđeni silovatelj.

Paravinja je, naime, pobjegao od zatvorske kazne iz Srbije u Hrvatsku nakon što je tamo zbog silovanja osuđen na četiri i pol godine zatvora. Kada je shvatio da mu je policija na tragu, pobjegao je u BiH k svojoj rodbini i tri dana se skrivao. Porukom na ormariću kupaonice svoje rođakinje pokušao je policiju navesti na zaključak da je počinio ubojstvo. Bulaznio je u poruci da mu je sve namješteno i to zbog navodnih saznanja o ratu o Ovčari... 'Opraštao se od obitelji, ujaka, a u zanosu manipulacije spominjao i "mercedes okonju", a naposljetku i navodnim saznanjem o ubojstvu srbijanske novinarke Dade Vujasinović 1994. o čemu, naravno, nije znao ništa. Posljednji pokušaj manipulacije bio je štrajk glađu koji je počeo prije nešto više od dva tjedna obrazlažući to nezadovoljstvom presudom za koju je također tvrdio da mu je namještena. Policiju je ipak najviše izmanipulirao i to tvrdnjom da je Antonijino tijelo spustio u jezero na šibenskom području...No, tijelo je ostavio na području gdje je posljednji put lociran signal Antonijina mobitela, odnosno gdje je potraga i počela i naposljetku i završila.

>>Pronađene kosti pripadaju Antoniji Bilić!

>>Tijelo nisu našli odmah jer je bilo previše pogrešaka

Ključne riječi

Komentara 31

ZE
zeljkonl1
15:49 01.12.2012.

Zasto hrvatska nije izrucila ovog zlocinca kad je bio osudjen u Srbiji?

KT
Karika Tura
09:04 30.11.2012.

ucestovao ********** Sudjelovao!

KO
komicr
18:21 30.11.2012.

Demokracija je lijepa stvar, ali za takve likove, potpuno podržavam sve CIA metode primjenjivane u Quantanamu na Kubi u svrhu spašavanja tuđih života, a nažalost u ovom slučaju pronalaženju tijela jadne Antonije. Koliko se love uzaludno potrošilo, jer je neki lik odlučio malo policiji pričati, kao ju je bacio ovdje, pa za dva dana drugdje itd......takve stvari bi se trebale riješiti u policijskoj stanici u roku od 24 sata, pa bi znali ne samo gdje je tijelo, nego i kad i gdje je ukrao žvaku kad je išao u osnovnu školu.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije