Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DNK analiza gotova

Tijelo nisu našli odmah jer je bilo previše pogrešaka

'28.11.2012. Josipdol - Na drzavnoj cesti Josipdol - Senj ispod nadvoznjaka Miljanica na ugibalistu pronadjene ljudske kosti. Policija i pripadnici HGSS-a s psima tragacima pretrazuju podrucje na koje
Foto: 'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
1/3
29.11.2012.
u 18:53

Paravinja je svojim iskazima navodio policiju na pogrešan trag. Zbog njegovih su svjedočenja naložili isušivanje jezera te široku pretragu terena. Cijelo vrijeme je znao gdje se nalazi tijelo, ali nije govorio istinu

 

Nakon što su Milan Rendulić i Veljko Dadasović nedaleko od ceste Josipdol – Senj, u selu Fulaja pokraj Josipdola prije dva dana pronašli ostatke ljudskih kostiju koje su se vrlo brzo počele povezivati s nestalom Antonijom Bilić, u cijeli slučaj uvuklo se još više nedoumica.

Podatak da su kosti pronađene tek nekoliko metara od kolnika i u blizini obrađenih poljoprivrednih površina izazvao je nevjericu da je djevojka na tom mjestu bila gotovo godinu i pol, a da njezine ostatke baš nitko nije primijetio. K tome je podatak da su tijekom prethodne velike potrage pretraživali i taj prostor potaknuo još veće sumnje običnih promatrača, ali i istražitelja. Podsjetimo, dvojica prijatelja neposredno su uz cestu pronašla najprije ostatke ljudske lubanje, a zatim uz nju i lopatičnu kost. Nakon što je u pretragu uključena policija, otkrivene su i druge kosti. Na istoj su lokaciji pronađene i plave traperice te žuta gumica za kosu.

Nezapamćen potez istrage

Zbog vremena koje je trebalo da se ostaci tijela nađu pojavila su se sumnja među građanima i među istražiteljima da su kosti ondje premještene te pretpostavke da Paravinja, koji je nepravomoćno osuđen na četrdeset godina zatvora zbog ubojstva i pokušaja silovanja Antonije Bilić, možda nije bio sam. Zbog mnogih otvorenih pitanja tijekom jučerašnjeg dana teško se dolazilo do novih informacija vezanih uz slučaj.

Suzdržani su bili i medicinski stručnjaci koji bi nakon analiza konačno trebali potvrditi je li riječ o posmrtnim ostacima nesretne sedamnaestogodišnjakinje.

– U slučaju je bilo mnogo različitih potraga i pretraga, a donesena je i odluka da se čak i jezero isuši. To je, barem koliko mi je poznato, nezapamćen potez bilo gdje u svijetu. Istražitelji su uložili puno napora, no, s druge strane, u cijelom su slučaju napravili i mnogo pogrešaka. Zato sam siguran da će se slučaj temeljito odrađivati do kraja da novih pogrešaka više ne bi bilo. Slično je i s DNK analizom. Nadam se da sa Zavoda sa sudsku medicinu neće poslati podatke o identitetu sve dok tisuću posto ne budu sigurni o kome je riječ – rekao nam je jedan karlovački odvjetnik dobro upućen u slučaj.

Svi čekaju rezultate

– Razumijemo velik interes javnosti za slučaj, no ni mi, kao ni policija, zasad nemamo nikakvih informacija o identitetu osobe čije su kosti pronađene nedaleko od Josipdola. Čim dobijemo taj podatak, o svemu ćemo detaljno izvijestiti javnost – rekla je Gordana Križanić, županijska državna odvjetnica u Karlovcu. Draganu Paravinji ništa ne znači ako se pokaže da su pronađene kosti Antonije Bilić. On u zatvoru čeka pravomoćnost presude od 40 godina.

>>Antonijine kosti ležale kraj ceste godinu i pol i nitko ih nije vidio?!

Ključne riječi

Komentara 26

VD
Vojo Dodevski
17:39 02.12.2012.

Izludecete normalne citaoce! "Kao pijan Svabo trajla-la-trajla-la" mjesecima pisete kako je bilo pogresaka u istrazi. Evo, opet saznajemo da "je bilo previse pogresaka". NAVEDITE IH SVE REDOM, kao i sve pocinitelje gresaka!!!!!!!

Avatar Tomcek 88
Tomcek 88
11:01 01.12.2012.

skikara,dajem ti pravo,nije moguce da su tude trazili a nisu tjelo vidjeli, pa nije to kjluc,smrdi na namjestaljku,sta ako je pravi jos na slobodi?

AP
apolon
19:04 30.11.2012.

Možda nisam bio potpuno jasan u prethodnom komentaru, naime samo sam se htio nadovezati (sve je logično i razumno objašnjivo) na dobro zapažanje i izrečenu misao prethodnika ( maruška) i time u potpunosti dezavuirati razne "teorije zavjera" koje kolaju nakon"teorije zavjera" koje kolaju nakon pronalaska tijela!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije