Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imaju dnk ubojice

Dres nađen pokraj ubijene Selene može se kupiti na svakoj tržnici

'Dres_G1'
''
04.09.2012.
u 21:00

Policija ima DNK i otiske prstiju ubojice: Imamo određene tragove koji nedvojbeno upućuju na točno određenu osobu, kažu u policiji.

Milanov dres, fotografije kojeg je objavila policija tražeći da im se javi korisnik jer bi mogao imati spoznaje o ubojstvu Meksikanke Selene Macedo, tema je brojnih razgovora u Splitu o brutalnom ubojici s Marjana. Dres Milana s brojem 5, s natpisom REK_I, nedostaje mu jedno slovo, nije originalan dres slavnog kluba.

Brojni skupljači dresova, pa i fanatični navijača Milana s kojima smo kontaktirali, sigurni su da je dres, vlasnika kojeg policija traži, "lažnjak". Takve falsifikate, koji se najčešće proizvode u Kini, u splitskom žargonu nazivaju "pazaruša" jer se mogu kupiti na splitskoj tržnici.

– Ima naljepnicu lige na rukavu, takva bude na originalnim dresovima, ali može se i nalijepiti. Usto, onaj natpis "bwin", da je dres original, ne bi mogao izblijediti. Na ovom dresu znak sponzora jest izblijedio, što znači da se radilo o naljepnici, a na pravom dresu reklama se utisne u dres – kaže jedan od kolekcionara.

Inače, dres je po svemu sudeći iz Milanove sezone 2007./08., tada je slavni klub nosio tu crno-crvenu Adidasovu garnituru za domaće utakmice. A naši sugovornici imaju još niz detalja na temelju kojih tvrde da je riječ o lažnjaku.

– Onaj broj pet otisnut na leđima nije poput brojki na pravim dresovima. Ta petica otisnuta je na tržnici ili u nekoj od fotokopirnica koje se time bave. U Splitu ih ima petnaestak. A na dresu nema ni znaka Adidasa, koji bi morao biti vidljiv na prednjoj strani dresa, malo poviše – objašnjavaju "milanolozi".

Inače, dres je pronađen u ruksaku u blizini tijela ubijene, u istom ruksaku bio je i nož kojim je počinjeno ubojstvo.

>>Ovo je dres koji su pronašli u krvavom ruksaku pokraj Selene

Komentara 11

Avatar arcanius
arcanius
22:50 04.09.2012.

otisci se kod nas još uvijek uspoređuju okom i povećalom, a DNK bazu nemamo.... provjerena informacija.... a DNK bazu nemamo jer bi se odmah javile ušljive udruge za zaštitu privatnosti.... u SAD-u toga nema, Zakon je izglasan i guslaj po njemu.... kod rođenja, op i DNK u bazu.... kad ikad da se nekaj traži, lako se nađe.... a davnih dana su skenirali otiske i složili drugu bazu.... ti dijelovi CSI serijala nisu laž.... sve ostalo, je vrlo upitno....

ZJ
zjam
22:58 04.09.2012.

ne znam zašto se otkriva svaki korak istrage,zašto u javnost cure informacije tako da se ubojici da mogućnost da zbriše-trbalo bi biti obrnuto govoriti kako nemaju nikakav trag tako da kod ubojice stvori sigurnost pa samim tim da se i sam otkrije

OB
-obrisani-
21:57 04.09.2012.

ubojica nije iz hr, zato se i nema sa cim usporediti otiske, i vise nije u hr. bojim se da mu sada samo mozete staviti soli na rep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije