Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"World Population Prospects 2022"

Dramatične projekcije: Hrvatska će imati oko 3 milijuna ljudi, Indija postaje najmnogoljudnija zemlja svijeta

19.07.2022.
u 11:41

Stanovništvo subsaharske Afrike udvostručit će se do 2050. i premašiti 2 milijarde ljudi, a za Europu i Sjevernu Ameriku predviđa se da će početi doživljavati pad broja stanovnika u kasnim 2030-ima

Komentara 21

ST
stefj
12:03 19.07.2022.

Ako se nastavi ovako dalje, gdje se sve usmjerava u javni sektor, gdje se sve još više birokratizira, a gdje su javne usluge sve lošije i ima ih sve manje, brzo ćemo mi dogurati do 3 milijuna. Vjerojatno do 2030. a ne 2050... Kad spomenem Irsku i reforme koje su tamo napravljene, onda se tu sindikatima, političarima i javnom sektoru digne kosa na glavi, ne to je država gdje imamo empirijski dokaz da manje birokracije, manje javne službe, manji porezi i ostalo donose gospodarski rast i demografski rast. Država koja je bila najsiromašnija država zapadne Europe, koja je drastično gubila stanovništvo i pala na nekih 3 mil. stanovnika, u 20 godina je došla na 2. mjesto po BDP/stanovniku u EU i došla do skoro 5 mil. stanovnika... U skoro istom periodu, s našim "reformama", mi smo pali na dno EU-a i s 4,3 mil. stanovnika pali na 3,8 i manje. Toliko o tome koliko je korisno kada gospodarski smjer određuje politika u dogovoru sa sindikatima javnih struktura. Imamo teret komunizma i rata, što Irska nema, no i dalje su to porazni rezultati... Ono što je najveći problem, jest činjenica da se od te politike ne odustaje, kako bi se reklo, u tom smo dosljedni. I dalje je kupovina glasova i uhljebljivanje ispred svega ostalog... Kada bi se sada preokrenula paradigma, možda bi se stvari krenule popravljati kroz 5 do 10 godina, no mislim da je prekasno i da nemamo šanse. Prevelika je ta količina uhljeba, jednostavno je birokracija postala svrha samoj sebi, poput skakavaca su, čista pošast...

Avatar Marko
Marko
13:29 19.07.2022.

Pa to je super,znači oko 150 000 stanova više,,,,

FO
FOX
14:56 19.07.2022.

Nema brige, ostat će samo adezeovci, sreća u svemu je da neće biti više budala koje će rintati za tu privilegiranu kastu! Nažalost to je jedini način da isti nestanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?