Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JABLANICA

Dramatična snimka iz BiH: Bujice i klizišta nosili sve pred sobom, poplavljene kuće

Screenshot/YouTube
04.11.2021.
u 23:48

Najteža situacija je na putu Jablanica - Blidinje gdje se ogromno klizište sručilo na cestu. Novi snimak stiže iz Ostrožca, gdje se vidi ogromna bujica koja nosi sve pred sobom. Mnoge kuće i objekti su poplavljeni.

Velike kišne padaline koje su zahvatile područje općine Jablanica pričinile su veliku materijalnu štetu na stambenim i poslovnim objektima i putnoj infrastrukturi na cijelom području Općine, stoji u informaciji koju su iz CZ Jablanica proslijedili Operativnom centru CZ HNŽ.

- Prema informaciji koju su nam dostavili, od ranih jutarnjih sati čišćena su novonastala klizišta na magistralnom putu M 17.5, Jablanica – Risovac Posušje, zbog kojih je put bio neprohodan do popodnevnih sati. Uspostavljen je promet na spomenutom putnom pravcu, ali se i dalje vozačima preporučuje na oprez, radi mogućih odrona i nastanka novih klizišta - rekao je za Avaz Pero Pavlović, glasnogovornik Vlade HNŽ i Uprave CZ HNŽ. Također, Pavlović je rekao kako je pokrenuto nekoliko novih klizišta na lokalnom putu za Čivelj, kao i ostalim lokalnim putevima.

- U tijeku dana nekoliko objekata je bilo ugroženo od bujičnih potoka. U cilju zaštite stambenih i drugih objekata, angažirana je sva raspoloživa mehanizacija. Uslijed jakih udara vjetra pričinjena je veća materijalna šteta na plastenicima, kao i krovovima stambenih i poslovnih objekata. Održana je sjednica Općinskog stožera civilne zaštite, te donesen zaključak da se kontinuirano prati situacija na terenu, te poduzimaju odgovarajuće mjere u cilju spašavanja ljudi i materijalnih dobara do stabilizacije stanja na terenu - rekao je Pavlović.

Najteža situacija je na putu Jablanica - Blidinje gdje se ogromno klizište sručilo na cestu. Novi snimak stiže iz Ostrožca, gdje se vidi ogromna bujica koja nosi sve pred sobom. Mnoge kuće i objekti su poplavljeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije