Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobre vijesti

Šestero skijaša preživjelo lavinu u Švicarskoj

Skijalište Andermatt
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
26.12.2019.
u 22:34

Dvije osobe su s lakših ozljedama spašene u operaciji traganja i spašavanja. Ostalih četvero je neozlijeđeno i također spašeno ili su se sami izvukli iz snijega.

Snažna lavina sručila se u četvrtak na skijašku stazu u švicarskom zimovalištu Andermatt i zatrpala šestero skijaša, ali su svi preživjeli, objavila je policija, a hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo da među njima nije bilo hrvatskih državljana.

Dvije osobe su s lakših ozljedama spašene u operaciji traganja i spašavanja. Ostalih četvero je neozlijeđeno i također spašeno ili su se sami izvukli iz snijega.

Svih šestero su švicarski državljani, kažu u policiji.

 

Potraga je prekinuta u četvrtak navečer nakon što je pretraženo cijelo pogođeno područje i nema dojava da je još netko nestao.

Tri lavine pogodile su i Ankogel, skijalište u Koruškoj u Austriji, rekao je glasnogovornik tamošnje policije. Jedna lavina dogodila se izvan skijališta te je zatrpala dvoje ljudi koji su se spuštali izvan staze.

 

MVEP je ranije u četvrtak objavio da među stradalima u lavinama u Austriji i Švicarskoj, prema dosad dostupnim podacima, nema hrvatskih državljana.

"Prema zasad dostupnim informacijama nema službenih podataka da je netko od hrvatskih državljana stradao u lavinama koje su pogodile Republiku Austriju i Švicarsku Konfederaciju. Veleposlanstva RH u Beču i Bernu u stalnom su kontaktu s nadležnim tijelima", rekli su Hini u MVEP-u.

Videosnimka objavljena na portalu blick.ch prikazuje kako je lavina u Andermattu prekrila stazu na kojoj je bio velik broj skijaša. 

Lavina je bila dugačka 300 i široka 60 metara, prenosi švicarski portal 20min.ch.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije