Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Culture Shock Festival

Don Grubišić o Crkvi, državi i Svetoj Stolici i ugovorima

Ivan Grubišić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.03.2014.
u 08:00

Na tribini u Klubu kulture večeras u Križevcima gostuje neovisni saborski zastupnik i svećenik u miru Ivan Grubišić, koji će se osobito osvrnuti na svoju inicijativu za revizijom Vatikanskih ugovora između Hrvatske i Svete Stolice

Na festivalu Culture Shock u Križevcima večeras riječ ima saborski zastupnik. No, ne bilo koji, već neovisni, don Ivan Grubišić.

Svećenik u miru neće držati predizborni skup, već govoriti o onome u što je upućen - odnosu Crkve i države, društvu, religiji, i to kroz prizmu Vatikanskih ugovora, tj. sporazuma Svete Stolice i RH, a za čiju se reviziju Grubišić upravo zalaže, i u vezi čega podržava i referendum.

Ovaj “tribun” na tribini u Klubu kulture od 19.30 sati govori i o crkvenom porezu, te svojoj ulozi u razvoju demokracije u Hrvatskoj.

>>Podupirem prikupljanje potpisa za referendum o reviziji Vatikanskih ugovora

Komentara 2

Avatar gladnijura
gladnijura
08:32 13.03.2014.

Vele da su bivši pušači najžešći protivnici pušača. Don Grubišić ne spada pod tu kategoriju. On jednostavno ima prave informacije iz prve ruke i otvorile su mu se oči.

SA
samazg
07:52 15.03.2014.

Don Grubišiću želim mir i oprost u duši. Kada se riješi gorčine, mržnje i huškanja onda će biti vjerodostojan, Za početak svoju vjerodostojnost neka pokaže u konkretnom dijalogu s nekim od "jačih" crkvenih ljudi (ne onih koje u goste zovee Stanković ili HTV). Povijest Crkve je poznata i najobičnijem intelektualcu. Za početak neka se Crkvi vrati sve ono što joj je oteto...Neki dan čitah o tome, podaci su šokantni, ali koga to zanima...Bitnije je slušati ovakve frustracije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije