Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Don Grubišić o Crkvi, državi i Svetoj Stolici i ugovorima

Na tribini u Klubu kulture večeras u Križevcima gostuje neovisni saborski zastupnik i svećenik u miru Ivan Grubišić, koji će se osobito osvrnuti na svoju inicijativu za revizijom Vatikanskih ugovora između Hrvatske i Svete Stolice
13. ožujka 2014. u 08:00 2 komentara 313 prikaza
Ivan Grubišić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na festivalu Culture Shock u Križevcima večeras riječ ima saborski zastupnik. No, ne bilo koji, već neovisni, don Ivan Grubišić.

Svećenik u miru neće držati predizborni skup, već govoriti o onome u što je upućen - odnosu Crkve i države, društvu, religiji, i to kroz prizmu Vatikanskih ugovora, tj. sporazuma Svete Stolice i RH, a za čiju se reviziju Grubišić upravo zalaže, i u vezi čega podržava i referendum.

Ovaj “tribun” na tribini u Klubu kulture od 19.30 sati govori i o crkvenom porezu, te svojoj ulozi u razvoju demokracije u Hrvatskoj.

>>Podupirem prikupljanje potpisa za referendum o reviziji Vatikanskih ugovora

Rajko Dujmić
ODLAZAK LEGENDE
Kakav oproštaj od Rajka Dujmića! Naježit ćete se kad ovo vidite
Rješenja za korekciju dioptrije u svakoj životnoj dobi
  • Avatar gladnijura
    gladnijura:

    Vele da su bivši pušači najžešći protivnici pušača. Don Grubišić ne spada pod tu kategoriju. On jednostavno ima prave informacije iz prve ruke i otvorile su mu se oči.

  • samazg:

    Don Grubišiću želim mir i oprost u duši. Kada se riješi gorčine, mržnje i huškanja onda će biti vjerodostojan, Za početak svoju vjerodostojnost neka pokaže u konkretnom dijalogu s nekim od "jačih" crkvenih ljudi (ne onih koje u goste zove ... prikaži još!e Stanković ili HTV). Povijest Crkve je poznata i najobičnijem intelektualcu. Za početak neka se Crkvi vrati sve ono što joj je oteto...Neki dan čitah o tome, podaci su šokantni, ali koga to zanima...Bitnije je slušati ovakve frustracije.