Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

Njemačka ide u legalizaciju marihuane, minimalna plaća 12 eura po satu. Evo što sve donosi nova vlada

25.11.2021.
u 10:30

Njemačka, sada više nema nikakve sumnje, dobit će novu trostranačku vladu, koju će predvoditi socijaldemokrati (SPD), a u njoj će biti još Zeleni i liberali (FDP). Riječ je o prvoj promjeni vlasti u Berlinu od 2005. godine, kada je konzervativna kancelarka Angela Merkel naslijedila posljednjeg socijaldemokratskog kancelara Gerharda Schrödera. Kancelarku Merkel, koja se povlači nakon 16 godina na vlasti, naslijedit će Olaf Scholz, koji je bio ministar financija u njezinoj vladi. Nova vladajuća koalicija, koju u njemačkim medijima po stranačkim bojama triju stranaka koje su je sastavile nazivaju Semafor koalicijom, prva je tročlana vladajuća koalicija na saveznoj razini nakon obnove demokracije u Njemačkoj.

Komentara 11

JW
Jim West
11:02 25.11.2021.

Hrvati se ionako najviše iseljavaju u Mađarsku i Poljsku, domoljubne katoličke države, pa nas to ne brine.

GR
grsson
12:44 25.11.2021.

Kad u obiteljj imaš nekog tko je pušio marihuanu i vidiš posljedice ne bi ju više smatrao lakom drogom.

HO
homophob
13:47 25.11.2021.

Minimalna placa - 12 eura na sat - NIJE dovoljna za zivjeti! To je samo zamagljivanje problema! U Americi je prakticna minimalna placa radnistvu 15 dolara na sat, porezi su manji i sve je osjetno jeftinije pa raja koja zivi o tih 15 dolara ne moze dostojanstveno zivjeti makar u obitelji rade najmanje dva clana! Raju treba platiti da moze pristojno zivjeti, otici u penziju s domom koji je vlasnistvo, djecu skolovati na pristojnom fakultetu i nasto ustediti za neplanirane troskove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?