Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALOLJETNIČKA PROSTITUCIJA

Djevojke podvodili bivši policajac i roditelj jedne od štićenica doma

13.06.2009.
u 19:34

Ovaj naraštaj štićenica dobro poznajem, treba odvagnuti izjave. Neću reći da nema ničega, ako ništa a ono bar ima promiskuitetnih tendencija, zbog kojih su, na žalost, u Dom neke djevojke i dolazile – izjavila je šokirana Jasminka Dević, ravnateljica osječkog Doma za odgoj djece i mladeži.

Maloljetnice iz Doma podvodili političarima

Za priču da u Osijeku postoji organiziran lanac maloljetničke prostitucije u kojem su žrtve maloljetnice iz Doma, a “korisnici” su navodno poznate osobe iz osječkih političkih, poduzetničkih i pravosudnih krugova, J. Dević doznala je u utorak. Vidjela je tada pismo u kojem su djevojke ustvrdile kako su uvučene u pakao prostitucije, droge i fizičkog maltretiranja.

Dva različita rukopisa
– Nismo imali nikakvih spoznaja o tome. U prijašnjim su generacijama postojale sumnje da se takvo što događa. Ako se to dogodilo, istraga će pokazati je li riječ o promiskuitetnim tendencijama ili pružanju seksualnih usluga i je li ono bilo organizirano – istaknula je. S četiri djevojke koje su progovorile u medijima razgovarale su odgojiteljice, ali nije mogla otkriti jesu li ponovile stravičnu priču.

– Pitanje je pod kojim je okolnostima pismo napisano. Rukopis u pismu jest naše štićenice, ali nije isti kao onaj na omotnici – kazala je. Dom je ustanova otvorena tipa, subotom štićenici imaju izlazak do 23 sata, a drugim danima do 21, no priznaje kako se to ne poštuje. Štićenika je 87, od toga 12 djevojaka, a ravnateljica tvrdi kako nisu tu dulje od godinu dana iako je jedna izjavila da pakao proživljava već dvije godine, od svoje 15.

Za seks 50 kuna
Četiri su djevojke ustvrdile kako su za seksualne usluge dobivale 50 kuna i kutiju marlbora. Svjedočile su i o okrutnosti troje svodnika, među kojima je navodno bivši policajac te roditelj čije je dijete također u Domu.

U Osijeku se govori kako je cijela priča “procurila” od supruge jednog “korisnika”, političara. Stravična su događanja počela navodno s bivšom štićenicom koja danas radi u ilegalnu bordelu na zagrebačkoj Trešnjevci.

– Iz nekoliko smo izvora dobili obavijesti o prostituciji, provodimo izvide – kratko je rekao Stipo Rimac, zamjenik načelnika PU.

Ravnateljica je faksom obavijestila policiju u utorak, no oni su s njome, navodno, kontaktirali tek u petak.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije