Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Dio vodstva SDP-a za promjenu imena stranke

naslovnica
Foto: VL
28.10.2016.
u 00:00

Neki žele da se stranka “cijepi” od političke konotacije koju ima i vjeruju da bi se promjenom imena tako nešto i postiglo

Budući predsjednik SDP-a, tko god on bio, trebao bi u stranci otvoriti raspravu i o promjeni imena stranke. Mišljenje je to jednog dijela ljudi u vrhu stranke koji je uvjeren da bi upravo buduće vodstvo trebalo napraviti takav drastičan zaokret pa, među ostalim, razmisliti i o samoj promjeni naziva stranke.

Priča o promjeni imena i odbacivanju tereta koji sa sobom nosi naziv partija nije od jučer. I prije se pojavljivala u SDP-u u raspravama kako se riješiti stigme bivšeg političkog sustava, ali sve je ostalo samo na pričama.

U stranci se danas može čuti da su tu ideju prije zagovarali doista različiti profili članova – od onih koji uistinu žele da se stranka “cijepi” od političke konotacije koju ima i koji vjeruju da bi se promjenom imena tako nešto i postiglo do onih kojima je zapravo svejedno i koji samo traže nekakvu promjenu.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili u našem e-izdanju

>>U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Tko ima više djece, neće plaćati porez

>>Plenković: Hrvatima u BiH ključna je promjena Izbornog zakona

>>Letica: Ljevica je u krizi, Milanovićev izborni rezultat SDP će teško ponoviti

>>Tolušić: Neću dopustiti da mlijeko košta 2,60 kn, a po toj ga cijeni ne možemo ni proizvesti

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 58

DU
Deleted user
20:44 27.10.2016.

Da bi bili ono kaj stvarno jesu ne bi smjeli brisati riječ partija nego dodati komunistička...

Avatar juricamesko
juricamesko
20:50 27.10.2016.

zašto se ponovo ne bi vratili svojim korjenima. KPH baš dobro zvuči pogotovu u svijetlu o suočavanja sa prošlošću te otvaranjem partijskih arhiva.

Avatar ROCKATANSKY MAKS
ROCKATANSKY MAKS
20:54 27.10.2016.

Dodaju još tri S i...to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije