Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dalija Orešković:

Devet saborskih zastupnika još nije podnijelo svoje imovinske kartice

Dalija Orešković
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
01.02.2016.
u 17:20

"Zakon kaže da prije podnošenja izvješća oni ne mogu primiti plaću za dužnost koju obnašaju", pojasnila je Orešković za Hinu.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković kazala je u ponedjeljak kako devet saborskih zastupnika, koji su na dužnost stupili 28. prosinca prošle godine, još uvijek nije podnijelo svoje imovinske kartice za što su imali zakonski rok od 30 dana, a o svemu je, ističe, obaviješten i Hrvatski sabor.

 "Zakon kaže da prije podnošenja izvješća oni ne mogu primiti plaću za dužnost koju obnašaju", pojasnila je Orešković za Hinu. 

 O kojih se devet zastupnika radi Orešković, međutim, nije otkrila rekavši kako je cijeli postupak administrativne provjere zatvoren za javnost.

 Nesavjesni će zastupnici, pojašnjava, sada dobiti pisani akt kojim ih se poziva da u idućih 15 dana ispune svoje obveze, jer će u suprotnom protiv njih biti pokrenut postupak, a kazne se kreću od dvije do 40 tisuća kuna.

 Oni zastupnici koji su svoja izvješća o imovinskom stanju podnijeli u zakonskom roku, ali to nisu učinili na ispravan način, pozvani su na nadopunu i ispravak.

 Dalija Orešković kaže kako ima i onih, kao što su primjerice neki ministri iz prethodne vlade, koji će na dužnost stupiti nešto kasnije te će za njih slijedom toga i zakonski rok od 30 dana početi teći nešto kasnije.

>> Grmoja pogriješio u imovinskoj kartici – umjesto kuna napisao eure

Komentara 15

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
17:27 01.02.2016.

Jel to ona kojoj je Stazić napisao prijavu protiv Predsjednice tobož zbog sukoba interesa, a sve da se prikrije Kotromanović? Što čekaš sa ostavkom?

DU
Deleted user
23:18 01.02.2016.

Samo mržnja i pljuvanje. Razapni! Razapni ju! Živjela objektivnost! Čestitam svim plaćenicima na portalu.

RI
rijecanin84
18:57 01.02.2016.

e...a jel ova predala imovinsku karticu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije