Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA ZA ZAGREB

Desnica prijeti Brunom Esih, HDZ će teško sada 'izmisliti' genijalnog kandidata

01.07.2016., Zagreb - U hotelu Westin povodom dana Hrvatske obrtnicke komore odrzana podjela priznanja najboljim obrtnicima i najboljem uceniku strukovnih skola. Mirando Mrsic, Andrej Mikulic, Andrej Plenkovic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
17.02.2017.
u 14:00

Teško je zamisliti da HDZ sada može “izmisliti” nekog genijalnog kandidata. U HDZ-u se šuška o Mislavu Hermanu, no on nema težinu

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković obećao je još uoči Božića da će stranka nakon blagdana odrediti kandidata za zagrebačkog gradonačelnika. Otad su prošla dva mjeseca, a HDZ i dalje nema čovjeka za izbornu utrku u najvećem gradu u državi.

Ništa bez vrha stranke

Situacijom su posebno sluđeni u zagrebačkom HDZ-u pa je Andrija Mikulić imao svakakvih ideja – od rušenja aktualnog gradonačelnika Milana Bandića na proračunu (što je neslavno propalo) do toga da je dio zagrebačkih HDZ-ovaca tražio hitan sastanak s Plenkovićem, nakon kojeg opet ništa nije riješeno. U zagrebačkom HDZ-u odluku o kandidatu neće donijeti dok im vrh stranke ne “spusti” ime kandidata kojeg će gradski odbor onda potvrditi.

HDZ-ovo potpuno vrludanje u Zagrebu sve je neugodnije jer je SDP na lokalnim izborima odlučio podržati HNS-ovu Anku Mrak Taritaš kao kandidatkinju za gradonačelnicu pa ujedinjena opozicija juriša na Milana Bandića. U HDZ-u izvori bliski Andriji Mikuliću kažu kako sve ide prema tome da će upravo on biti kandidat jer nitko drugi ne želi u zadnji trenutak u tu utrku, a odluka bi navodno trebala biti donesena u idućih nekoliko dana. Iako Mikulića mnogi u HDZ-u smatraju nekvalitetnim kandidatom, on i cijeli zagrebački HDZ dovedeni su, zapravo, u prilično nepoštenu situaciju. Mikulić je neželjeni kandidat, a alternative nema. Tko će na kraju biti HDZ-ov adut za Zagreb znaju samo oni u najužem krugu Andreja Plenkovića.

Budući da u gradonačelničku utrku više ne želi Drago Prgomet, ni ministru financija Zdravku Mariću to ne pada na pamet, a navodno su bili spinovi da se na kandidaturu nagovara Martinu Bienenfeld, teško je zamisliti da HDZ sada može “izmisliti” genijalnog kandidata. U HDZ-u se kao o potencijalnom kandidatu šuška o mladom ginekologu Mislavu Hermanu, ali on je javnosti potpuno nepoznat, pa time ni po čemu bolji kandidat od Mikulića. Pojedini HDZ-ovci komentiraju da HDZ možda namjerava produbiti svoje savezništvo s Bandićem s obzirom na to da je upravo Bandić proteklih godina bio HDZ-ov kandidat jer je ta stranka na izbore u Zagreb uporno slala alibi kandidate.

Ti isti izvori nagovještavaju da bi u utrku kao nezavisna kandidatkinja mogla ići Bruna Esih, na desnici iznimno popularna političarka. Esih je nezavisna saborska zastupnica i članica HDZ-ova Kluba.

Esih nema infrastrukturu

– Samo ona može uzeti glasove Bandiću, a u vrhu HDZ-a pribojavaju se njene kandidature jer će u prašini ostaviti HDZ-ova kandidata – rekao nam je izvor iz HDZ-a koji pripada oporbenom krilu. Bruna Esih jučer nije bila dostupna pa nismo mogli provjeriti ima li takvih ambicija. No pojedini izvori kažu kako je ta njena odluka na dugom štapu jer nema infrastrukturu ni novac potreban za izbore. Rasplet situacije očekuje se u idućim danima. Plenković je najavio još jedan krug konzultacija pa donošenje odluke o zagrebačkom kandidatu. 

>> Evo što je o kandidatima za lokalne izbore odlučilo Predsjedništvo HDZ-a

Komentara 20

DU
Deleted user
13:59 17.02.2017.

Desnica sigurno neće glasati za HDZ nakon prevare s Hasanbegovićem i Obuljenkom. Mikulić ili Bandić bi bili odlični kandidati HDZ-a: jedan i drugi su bili teške komunjare prije 90, dakle stranka bi se vratila pravim korijenima... Podrška Bruni!

VE
verica2
13:07 17.02.2017.

Na koji to način "desnica prijeti Brunom Esih"?

GU
gustirna
12:33 17.02.2017.

Desnica ce u svakom slucaju glasovati za brunu bila nezavisna ili hedezeov kandidat...ukoliko se ona ne kandidira plenkovicev kandidat ce dobiti samo partijski dio hadeze glasova...dakle mizeriju...a desnica ce glasovati za manje zlo...dakle za banderasa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije