Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

Na ovako ozbiljne razgovore nitko nikad iz Hrvatske nije išao

Zoran Milanović
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
12.09.2014.
u 18:45

- Ovo nije državni posjet jer nije politički, ali ovdje se država predstavlja kao ozbiljan partner – rekao je Milanović o svom odlasku u SAD.

Decentralizacija se u mandatu ove Vlade neće dogoditi  jer riječ je o procesu koji se ne može riješiti preko noći – rekao je u danas u Čabru, za sudjelovanja na proslavi Dana Grada Čabra, predsjednik Vlade Zoran Milanović dodajući da se na tome radi jer se niti jedna Vlada ne može baviti i odgovarati za niz sitnih problema.

Govoreći o decentralizaciji, nakon što su se Čabrani požalili na život u izoliranosti, slabu iskorištenost potencijala koje ima njihov kraj i nedovoljnu pomoć države, premijer je rekao da shvaća nezadovoljstvo lokalnog stanovništva, no da nema razloga da se neke stvari ne promijene jer, dodao je, nije uvijek problem novac niti državno ulaganje, već oni koji posao, kao na primjeru nezavršene ceste, nisu u stanju odraditi.

Uz lokalne čelnike na svečanosti u Čabru uz premijera je bio i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. Obojica su potvrdila da su u dobrim i korektnim odnosima, no Komadina je ponovio da će se, kad dođe vrijeme, kandidirati za predsjednika SDP-a dodajući: – Što rekoh, ne porekoh.

Također, premijer se osvrnuo i na skorašnji put u SAD, kamo ide, kako tvrdi, voditi ozbiljne poslovne razgovore na koje nitko nikad iz Hrvatske na toj razini nije išao.

– Pripremamo to mjesecima, a riječ je o najvećim svjetskim informatičkim kompanijama. Ovo nije državni posjet jer nije politički, ali ovdje se država predstavlja kao ozbiljan partner – rekao je Milanović u posjetu Čabru, dodavši kako su to trebali napraviti njegovi prethodnici puno prije.

– Naravno, posjetit ću i lokalne Hrvate, ako to kome smeta – samouvjereno je rekao Milanović.

Svoju Vladu smatra ozbiljnom, unatoč čestim smjenama.

– Najvažniji su rezultati – objasnio je premijer.

>>Josipović: Hrvatsku vidim kao više decentraliziranu državu

Komentara 107

TH
than
17:45 12.09.2014.

Godine koje su pojeli skakavci. Tako bi se mogle nazvati godine njihovog mandata. Od toliko najavljenih reformi, ocito laznih predizbornih obecanja, dobili smo samo nove i vece poreze te novouhljebljene.

Avatar Jalnuški
Jalnuški
17:33 12.09.2014.

U mandatu ove Vlade se ništa dobra neće dogodit niti očekujem da išta dobra mogu donijeti. Najmirniji bih bio da ništa ne rade, ništa ne diraju, ništa ne pokreću, ništa ne potpisuju. Daleko manje štete bi bilo. U biti, uopćeće ne bi bilo štete. Platio bih im da ništa ne rade.

Avatar WindFucker
WindFucker
17:29 12.09.2014.

Decentralizacija se u mandatu ove Vlade neće dogoditi jer riječ je o procesu koji se ne može riješiti preko noći - O kakvoj noći on priča, pa na vlasti su već treću godinu, a prije toga su godinama zagovarali upravoo decentralizaciju!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije