Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
David Kruljac

Obrana sina Mladena Kruljca: Drogu i novac čuvao sam za Toma Forda

Mladen i David Kruljac
Foto: Facebook
1/3
22.08.2017.
u 07:00

Istražiteljima je D. Kruljac kazao da je preko interneta upoznao nepoznatu osobu iz Srbije kojoj je za novčanu nagradu čuvao drogu i novac

Droga i novac koje ste našli nisu moji. Čuvao sam ih za sebi nepoznatu osobu iz Srbije, koju sam upoznao preko internetske aplikacije Wickr Me. (aplikacija za izmjenu poruku s mogućnošću enkripcije, op.a.) Ta mi je osoba za taj posao obećala dati novčanu nagradu – branio se David Kruljac (26), sin umirovljenog generala Mladena Kruljca, bivšeg zapovjednika Kopnene vojske Oružanih snaga RH.

Zloporaba droge

Kruljac mlađi sumnjiči se za zloporabu droge, a navedena obrana nije mu previše pomogla jer joj tužiteljstvo nije povjerovalo, a sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

U stanu u Zagrebu, u kojem David Kruljac živi s djevojkom, policija je pretragama u dva navrata prošli tjedan našla 4,5 kilograma marihuane, 28 grama kokaina, 10.500 kuna i 117.000 eura. Osim droge i novca, nađena je i digitalna vaga te uređaj za prešanje. Sve to za istražitelje je dokaz da obrana Davida Kruljca ne drži vodu.

Govoreći o njemu nepoznatom državljaninu Srbije kojem je, kako tvrdi, čuvao 4,5 kilograma marihuane i 117.000 eura, David Kruljac kazao je da mu se na internetu predstavljao kao – Tom Ford. Što se tiče nađenog kokaina, David Kruljac i za tu drogu tvrdi da nije njegova, već da ju je također čuvao za nekog. Taj netko je Mirko P., koji je i sam prošli tjedan uhićen i pritvoren zbog zloporabe droge. Dok su kod Kruljca trajale pretrage, policija je pred njegovim stanom uhitila i Filipa Đ. kod kojeg je nađena marihuana. Posumnjali su da je marihuanu kupio od Kruljca pa su mu pretražili stan i vozilo te našli oko 25 grama te droge. No u razgovoru s istražiteljima Filip Đ. nije im htio potvrditi da je marihuanu kupio od Kruljca pa će se to utvrđivati u istrazi.

David Kruljac do sada nije imao problema sa zakonom, a tijekom istrage kao svjedokinja bit će saslušana i njegova djevojka. Istražitelje će zasigurno zanimati je li ona nešto znala o marihuani nađenoj u stanu. Nadalje, tijekom istrage, obzirom kako je očito da istražitelji ne vjeruju Kruljčevoj obrani, vjerojatno će se probati i ustanoviti i je li on drogu nabavljao te ako je, gdje i od koga.

Pojedinačan ili uhodan posao?

S obzirom na količinu nađene droge i novca, istražitelji će vjerojatno pokušati dokučiti i je li riječ o pojedinačnom poslu ili o dobro uhodanom lancu preprodavača droge u kojem je David Kruljac bio tek jedna od karika. Kako se on za sada brani tvrdnjama da droga nije njegova već ju je čuvao osobi koju je upoznao preko interneta te će se njegove tvrdnje provjeriti detaljnim vještačenjem njegovog mobitela, kako bi se utvrdilo s kim je i kada komunicirao.

Komentara 170

DO
Donato
08:33 22.08.2017.

Samo je naslijedio posao od tate,što je tu čudno? ovo je Hrvatska

Avatar tituš
tituš
08:31 22.08.2017.

Hoće antifašistička banda sve što ne valja, pokriti će to tata, miljenik Mesićev, a ako bude potrebe poduprijeti će to i dikobraz, kao i do sada! Uglavnom, moje dijete bi bilo na Golom otoku, ovaj ne će niti guliti krumpir ili čupati ambroziju. Trebalo bi pogledati i one garaže podno Medvednice što ih je dikobraz kupio na posuđeni i novac izvan legalnih kanala ..

Avatar comandante
comandante
07:10 22.08.2017.

Lova za ovakve nije problem, nakupilo se tokom rata i neposredno nakon ... sve sposobni poduzetnici...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije