Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI 8. STUDENOG

Clinton suočena s padom popularnosti nakon što je otkriveno da FBI istražuje njene e-mailove

bill clinton
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
31.10.2016.
u 22:58

Jednogodišnja istraga pokazala je u srpnju da je Clinton "iznimno neoprezno" koristila elektronsku poštu i da je najmanje 110 emailova sadržavalo povjerljive podatke, no utvrđeno je je da nije prekršila zakon.

Prednost demokratske predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton neznatno se smanjila otkako je FBI krajem prošlog tjedna objavio da ponovno otvara istragu o njezinoj privatnoj elektroničkoj pošti, pokazuje u ponedjeljak anketa Reuters/Ipsosa.

Clinton ima pet posto prednosti u odnosu na republikanskog suparnika Donalda Trumpa, pokazuju rezultati istraživanja provedenog između 26. i 30. listopada. Prošlog četvrtka bila je u prednosti od šest posto.

I druge ankete ukazuju na pad popularnosti Clinton preko vikenda. Real Clear Politics, koji donosi prosjek svih važih anketa, pokazuje da je prednost Clinton pala sa 4.6 posto u petak na 2.5 posto u ponedjeljak.

Američki predsjednički izbori održavaju se 8. studenoga.

Direktor FBI-a James Comey u petak je pismeno obavijestio američki Kongres da FBI pregledava nove emailove koji bi mogli biti važni u istrazi o Clintoninu korištenju privatne elektroničke pošte dok je obnašala dužnost državne tajnice (2009. - 2013.). FBI je istraživao je li Clinton prekršila zakon kada je poslovnu komunikaciju obavljala sa svog privatnog servera i putem privatne elektroničke pošte, a ne službene.

Jednogodišnja istraga pokazala je u srpnju da je Clinton "iznimno neoprezno" koristila elektronsku poštu i da je najmanje 110 emailova sadržavalo povjerljive podatke, no utvrđeno je je da nije prekršila zakon.

>> Što bi Bill radio u Bijeloj kući? Ovo je prijedlog Hillary Clinton

>> Direktor FBI-ja potvrdio: Istražujemo Hillary Clinton!

Ključne riječi

Komentara 31

NA
nanonone
23:13 31.10.2016.

Nestrpljivo čekam dan kada će ova psihopatkinja napokon završit u zatvoru!

Avatar samo Istina
samo Istina
00:37 01.11.2016.

Sve se zna. Prekršila je zakon nebrojeno puta, ali liberalna mašina je toliko jaka i korumpirana da je prva istraga zaustavljena, ali pritisak iznutra od FBI agenata i činjenica da Trump raste bez obzira na ovo je natjerao Direktora FBI-a Comeyija da izađe s pismom kongresu da preotvara istraga suprotno traženju glavne tužiteljice (liberalka/democrat) da to ne radi, jer Comey zna da mu leti ako Trump pobjedi, a hoće. Hillary sada može dobiti jedino ako se demokrati "zaigraju" s glasačkim mašinama, a to je itekako moguće.. Vidjet ćemo. Idi Donalde!

DU
Deleted user
07:37 01.11.2016.

Ne istražuju nju zbog same elektronske pošte nego zbog korupcije u elektrnskoj pošti se vidi da je potplaćivala nekle ljude iz FBI, zato je istražuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije