Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUBAŠ: MJERE POSTUPNO POPUŠTATI

Biljan: Ugostitelji su na podu, kava za van su mrvice za preživljavanje!

Zagreb: Sunce izmamilo građane u centar grada
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
25.01.2021.
u 08:35

Načelnik Stožera istarske županije Dino Kozlevac tražio je da se dozvoli rad teretana i sportskih klubova te je zadovoljan najavom da će do toga doći

Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja HZJZ-a, poručila je jutros u emisiji Hrvatskog radija 'U mreži prvog' kako je epidemiološka situacija sve bolja, ali i da još uvijek nije sjajna. Poručila je i da mjere treba postupno popuštati, no ne zna koje će to mjere biti te da se o tome još pažljivo promišlja.

Dodala je i kako je teško zadovoljiti sve skupa što se tiče mjera, no i da je na prvom mjestu javnozdravstveni interes. Dodala je da se što više trebaju očuvati ekonomske aktivnosti, obrazovanje, ali i javnozdravstveni interes očuvanja zdravstvenog sustava mora očuvati svoje kapacitete i pružiti zdravstvenu uslugu svima koji ju trebaju, onda kada ju trebaju. Na pitanje u kojem segmentu prvo treba doći do popuštanja mjera, rekla je da je to teško izabrati, smatra da će se set mjera uvesti, ali ne zna koji sektor će biti prvi.

Ugostitelj Dražen Biljan govoreći o posljedicama 'lockdowna' poručio je da su ugostitelji na podu i nemaju nikoga da ih podigne i pomogne. Poručio je da sve sektore u ugostiteljstvu treba izjednačiti ali 'kava za van su mrvice za njihovo preživljavanje'. Na pitanje koliko dugo kafići mogu izdržati, Biljan kaže da su oni gotovi, žele što prije početi raditi. Po službenim podacima, 1098  je zatvoreno od početka pandemije. Rekao je i kako ih čeka dugotrajan povratak gostiju.

Predsjednik atletskog saveza Ivan Veštić smata da pojedine sportske klubove nije trebalo ni zatvarati posebice one koji se odvijaju na otvorenom i gdje djeca nisu u kontaktu. Rekao je i kako ove mjere ostavljaju dugoročne posljedice na klubove te da je nakon posljednjih mjera njegovom klubu trebalo šest mjeseci da se vrati na isti broj članova.

Načelnik Stožera istarske županije Dino Kozlevac tražio je da se dozvoli rad teretana i sportskih klubova te je zadovoljan najavom da će do toga doći. Rekao je i kako je Istarska županija već pet tjedana u padu po broju oboljelih te da mogu početi s popuštanjem mjera.

Zbog rijetkih komplikacija od korone preminuo jedanaestogodišnji dječak

Komentara 4

DU
Deleted user
09:22 25.01.2021.

Uopće ne sumnjam da će hrvatska vlada i dalje ulagati maksimalne napore da građane i dalje drži u siromaštvu

Avatar Jopa
Jopa
11:23 25.01.2021.

Smrtnost u prosincu 2020-te nije veća nego u siječnju 2017-te pa bi svakome razumnome trebalo biti jasno o kakvoj se plandemiji radi.

DU
Deleted user
10:32 25.01.2021.

pa ne mora samo kava za van, može i konjak...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije