Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povećao bi brzinu

Bržom vožnjom Britanci će brže do izlaza iz krize

ceste u britaniji
Reuters/PIXSELL
01.10.2011.
u 18:28

Britanski ministar prometa izračunao je da bi povećanje najveće dopuštene brzine na autocestama moglo ubrzati gospodarstvo jer bi ljudi manje vremena provodili na putu za posao pa bi puno više radili i tako pomogli gospodarstvu

Britanski ministar prometa našao je originalno rješenje kako ubrzati posustalo gospodarstvo. Predložio je, naime, da se na britanskim autocestama najveća dopuštena brzina sa sadašnjih 113 poveća na 130 kilometara na sat (sa 70 na 80 milja na sat).

Polovica krši zakon

– Vrijeme je da se Velika Britanija vrati u brzi trak svjetskoga gospodarstva i preispita ograničenje brzine koje je nakon gotovo 50 godina zastarjelo s obzirom na napredak u području sigurnosti i automobilske tehnologije – predložio je ministar prometa Philip Hammond. Ministrova logika oslanja se na onu “vrijeme je novac” te smatra da će na taj način znatno skratiti putovanje i povećati radnu produktivnost i učinkovitost.

– Povećanje ograničenja brzine na autocesti na 80 milja na sat omogućilo bi zaradu od stotina milijuna funti skraćivanjem putovanja – kazao je Hammond. Istaknuo je da će se ozbiljne konzultacije o njegovu prijedlogu pokrenuti potkraj godine kako bi se novo ograničenje brzine uvelo 2013. Udruge za zaštitu okoliša upozorile su da bi takva mjera mogla imati neželjene posljedice na ekologiju i povećati smrtnost na cestama. Prema podacima britanskog ministarstva prometa, polovica vozača premašuje ograničenje.

– Ako 50 posto stanovništva svakodnevno krši zakon, treba ga preispitati – ocijenio je britanski ministar u dnevniku Times. Postavlja se onda pitanje hoće li povećanje brzine doista ubrzati gospodarstvo ako se i danas vozi brže nego što je dopušteno. Valjda smatraju da će vozači i dalje voziti brže od mogućih dopuštenih 80 milja na sat.

12 minuta, 80 milja...

U vrijeme gospodarske krize čini se da se političari nadmeću tko će osmisliti originalniji plan za povećanje gospodarskog rasta. Podsjetimo, originalan je prijedlog iznijela je prije dva tjedna i nova danska premijerka Helle Thorning-Schmidt iz redova socijaldemokrata koja je predložila plan prema kojemu bi svaki zaposlenik dnevno trebao raditi 12 minuta dulje jer bi tako tjedno produljenje radnog vremena za jedan sat znatno pridonijeti poticanju ekonomskog rasta

Komentara 16

TH
thekurcula
19:12 01.10.2011.

Ova ilustracija ne može biti sa britanskog autoputa. Oni voze, kao što je poznato, levom stranom.

DU
Deleted user
19:25 01.10.2011.

to sam bio u ja mislio napisat.inace ova slika, ovo bi za britanske prilike bila seoska cesta. odje se vozi od 6 traka pa na vise. i sve dzabe, nema cestarine pa kad ti je dosadno a ti na na uto cestu pa se vozikaj. tako ja kad sam jedno vrijeme zivio u cricklewood-u. svaki dan sam isao do lutona i nase, dosadno pa ajde da propusem ventile na chrysler-u

JA
jaruzelskia
11:43 02.10.2011.

Ne ide im plan A za izlazak iz krize .... Ovo im je plan B za izlazak iz krize....brže vozi i brže si izvan ekonomske krize.... Kako su smo pametni ti Englezi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije