Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Župan Anušić:

Borba vukovarskih branitelja nemjerljivo je pomogla obrani osječkog područja

Zagreb: Povodom 26. obljetnice pada Vukovara upaljene svijeće u Vukovarskoj ulici
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
17.11.2017.
u 21:36

Vijence su položila izaslanstva Osječko-baranjske županije i grada Osijeka te Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca ispred spomenika hrvatskome domobranu u Osijeku je u petak navečer obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Vijence su položila izaslanstva Osječko-baranjske županije i grada Osijeka te Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Župan Ivan Anušić (HDZ) podsjetio je kako je borba vukovarskih branitelja, koji su zaustavili i slomili najteži nalet srpske vojske, nemjerljivo pomogla obrani osječkog područja.

Istaknuo je kako još ima "previše onih koji su, ne poštujući nikakve ratne konvencije, 90-ih godina okrvavili ruke nad hrvatskim narodom, a još su oko nas, rade u državnim tvrtkama i imaju sve blagodati ove države kao da su se borili za nju, a ne protiv nje".
"Ti ljudi, koji su se iživljavali nad našim civilima, nikada ne mogu dobiti oprost i trebaju završiti ondje gdje im je mjesto. Od toga ne smijemo odustati jer Židovi i danas traže naciste iz Drugoga svjetskog rata", istaknuo je Anušić.

Osječka dogradonačelnica Žana Gamoš (HNS) rekla je kako je, uz stalno sjećanje na žrtvu Vukovara, zadaća ostatka Hrvatske pomoći mladima koji žele ostati i graditi svoju budućnost u Vukovaru.

U tradicionalnom paljenju više od osam tisuća svijeća duž Vukovarske ulice u Osijeku u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara sudjelovali su i učenici 34 osječke osnovne i srednje škole.

Zagreb: Povodom 26. obljetnice pada Vukovara upaljene svijeće u Vukovarskoj ulici
1/40

Komentara 1

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
21:42 17.11.2017.

Tako ogromna stradanja i žrtve raje da dobijes siromasnu, koruptivnu i zaostalu zemlju u kojoj se 200 bogatih familija zbrinulo za deset rodova unaprijed a gladna raja se zapustena gura pokraj kontejnera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije