Naslovnica Vijesti Hrvatska

Biskupi svećenicima: Za ružnu sliku o vama krivi su mediji

Vrijeme u kojem danas živimo nerijetko promatra svećenika u vrlo okrnjenoj slici"'religioznog profesionalca" - pišu biskupi svećenicima.
15. travnja 2010. u 09:13 39 komentara 2 prikaza
biskupi
Foto: PIXSELL

Hrvatski biskupi u svome pismu svećenicima napali su - medije. Prema njima su, naime, za lošu sliku svećenika u društvu krivi upravo mediji.

"Vrijeme u kojem danas živimo nerijetko promatra svećenika u vrlo okrnjenoj slici 'religioznog profesionalca'. Tome u velikoj mjeri pridonose mediji koji često neopravdano, neprovjereno i nepravedno prikazuju svećenika u kontekstu skandala i osobnih slabosti", pišu biskupi svećenicima, koji će u četvrtak oko 1000 hodočastiti zajedno sa svim biskupima na grobove kardinala Alojzija Stepinca i o. Ante Antića.

"Mi ne želimo negirati negativnosti, no u medijima se ne može naći gotovo ništa od požrtvovnoga, predanoga i postojanoga rada svećenika na dobrobit vjernika i svih ljudi koji se svećeniku obraćaju. A svećenici su uvijek u povijesti, s povjerenim im narodom i u zajedništvu sa svojim biskupima, podnosili sve terete i "žegu dana" u najtežim trenucima za hrvatski narod, Crkvu i Domovinu. To čine i danas. Zato mi, pastiri Crkve u Hrvatskoj, izričemo vama, svećenicima, koji s nama izgarate na njivi Gospodnjoj, priznanje i zahvalnost za predani svećenički rad i nesebično služenje čovjeku i svijetu današnjice", stoji u pismu biskupa svećenicima u kojemu ih pozivaju na spomenuto hodočašće, kojim se zaključuje i proljetno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije.

Goran Jančo je za svog partnera odabrao Croatia osiguranje
Recept za uspjeh
Vlasnik najmodernije farme svinja: Godišnje uzgojim 6000 svinja. Poduzeo sam sve da ih zaštitim

A1 izdvaja za Vas

  • bjuri47:

    vrlo vazno što se pije..pa kazem da se danas bolje zivi nego ikada pa i svečenici piju sokove..hahahaha

  • bjuri47:

    da nema medija vi bi primjetili kako je hrana jeftina a nebi glumili pametnjakoviće...

  • bjuri47:

    djakputnik..kakva je to kriza kad je hrana toliko jeftina...znaš sto je kriza..kad za cijeli dan pojedes jedan kuhani krompir...nisi ni svjestan gorega..ako ti sad nije dobro kad ce ti biti...idi do kontejnera ,skupi 40 boca i kupi pečeno pile...pečeno pile..hej...kakva ... prikaži još! kriza..iz ničega stvoriš pile..hahahahaha