Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pismo

Biskupi svećenicima: Za ružnu sliku o vama krivi su mediji

biskupi
PIXSELL
15.04.2010.
u 09:13

Vrijeme u kojem danas živimo nerijetko promatra svećenika u vrlo okrnjenoj slici"'religioznog profesionalca" - pišu biskupi svećenicima.

Hrvatski biskupi u svome pismu svećenicima napali su - medije. Prema njima su, naime, za lošu sliku svećenika u društvu krivi upravo mediji.

"Vrijeme u kojem danas živimo nerijetko promatra svećenika u vrlo okrnjenoj slici 'religioznog profesionalca'. Tome u velikoj mjeri pridonose mediji koji često neopravdano, neprovjereno i nepravedno prikazuju svećenika u kontekstu skandala i osobnih slabosti", pišu biskupi svećenicima, koji će u četvrtak oko 1000 hodočastiti zajedno sa svim biskupima na grobove kardinala Alojzija Stepinca i o. Ante Antića.

"Mi ne želimo negirati negativnosti, no u medijima se ne može naći gotovo ništa od požrtvovnoga, predanoga i postojanoga rada svećenika na dobrobit vjernika i svih ljudi koji se svećeniku obraćaju. A svećenici su uvijek u povijesti, s povjerenim im narodom i u zajedništvu sa svojim biskupima, podnosili sve terete i "žegu dana" u najtežim trenucima za hrvatski narod, Crkvu i Domovinu. To čine i danas. Zato mi, pastiri Crkve u Hrvatskoj, izričemo vama, svećenicima, koji s nama izgarate na njivi Gospodnjoj, priznanje i zahvalnost za predani svećenički rad i nesebično služenje čovjeku i svijetu današnjice", stoji u pismu biskupa svećenicima u kojemu ih pozivaju na spomenuto hodočašće, kojim se zaključuje i proljetno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije.

Ključne riječi

Komentara 39

BJ
bjuri47
09:37 15.04.2010.

vrlo vazno što se pije..pa kazem da se danas bolje zivi nego ikada pa i svečenici piju sokove..hahahaha

BJ
bjuri47
10:17 15.04.2010.

da nema medija vi bi primjetili kako je hrana jeftina a nebi glumili pametnjakoviće...

BJ
bjuri47
10:21 15.04.2010.

djakputnik..kakva je to kriza kad je hrana toliko jeftina...znaš sto je kriza..kad za cijeli dan pojedes jedan kuhani krompir...nisi ni svjestan gorega..ako ti sad nije dobro kad ce ti biti...idi do kontejnera ,skupi 40 boca i kupi pečeno pile...pečeno pile..hej...kakva kriza..iz ničega stvoriš pile..hahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije