Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE

Gates: Nadam se da nam se idućih 10 godina neće dogoditi epidemija gripe. To bi bila tragedija

Bill Gates
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
30.12.2016.
u 19:22

Gates kaže da su krize s virusima ebole i zike pokazale da sustavi reakcije na hitne slučajeve još uvijek nisu dovoljno snažni

Slavni tehnomilijarder i filantrop Bill Gates rekao je da se nada da nas idućih deset godina neće pogoditi epidemija gripe jer je svijet "sada malo ranjiv".

Gates je gostujući na BBC-jevom kanalu Radio 4 rekao da su krize s virusima ebole i zike pokazale da sustavi reakcije na hitne slučajeve još uvijek nisu dovoljno snažni.

- Ako se dogodi nešto što se širi jako brzo, poput gripe koja je bila prilično kobna, to bi bila tragedija. Novi pristupi trebali bi nam omogućiti da jako smanjimo taj rizik - rekao je Gates, koji sa suprugom Melindom vodi fundaciju koja se zalaže za poboljšanje zdravstva i smanjenje siromaštva u svijetu.

>> Bill Gates daruje 100.000 kokoši najsiromašnijima

>> Bill Gates više nije najbogatiji čovjek na svijetu. Evo tko ga je zamijenio na tronu

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
19:31 30.12.2016.

Ovaj je skoro pricao da je planet prenaseljen,da ima viska ljudi a sad prica o nekoj gripi.Nece bit dobro.

Avatar Idler 3
Idler 3
19:32 30.12.2016.

Billy, reci ti nama rajše - si kupil dionice nekih farmaceutskih firmi, cjena im baš i ni nekaj, a trebalo bi i zaradit >;-))

ST
Startrack
07:42 31.12.2016.

Jedina Gatesova greska je sto daje pare narodu. Da ja imam njegove pare dao bi vam ga svima da ga... . Tako je i Steve Jobs dao svima damu ga ... pa je sahranjen kao popularan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije