Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objasnila što nije bilo jasno

Benčić nije u imovinsku stavila da plaća najam za stan: Sada ću to upisati, radim ispravak

Zagreb: Sandra Bencčić o neispunjavanju imovinske kartice i drugim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
18.09.2023.
u 12:56

Jasno je da se mora upisati ono što dobivam kao prihod. Imamo još jedan manji stan koji iznajmljujemo, imamo prihod i to smo prijavili. To je u imovinskoj kartici. Ali to da plaćam stanarinu, nije bilo jasno trebam li ja to upisati pod obaveze ili ne trebam, kazala je Benčić

Sandra Benčić bit će kandidatkinja za premijerku na parlamentarnim izborima. Nakon što su izašle informacije o blokadi od 300 eura na računu obrta Sandre Benčić, došlo je i do informacija o neispravnom popunjavanju imovinske kartice. Naime, nije prijavila obvezu plaćanja najamnine. Danas je u Saboru objasnila što se zapravo dogodilo. 

"Ja i muž i djeca ne živimo u vlastitom stanu nego smo podstanari, unajmljujemo stan. Mjesečno plaćam stanarinu svom najmodavcu u iznosu od 580 eura. I nije mi bilo jasno da se to treba upisati pod obaveze u imovinsku karticu. Jasno je da se mora upisati ono što dobivam kao prihod. Imamo još jedan manji stan koji iznajmljujemo, imamo prihod i to smo prijavili. To je u imovinskoj kartici. Ali to da plaćam stanarinu, nije bilo jasno trebam li ja to upisati pod obaveze ili ne trebam. Sada ću to upisati, radim ispravak. Pitala sam Povjerenstvo, oni su kazali da to unesem. Možda nisu često takve situacije da su dužnosnici podstanari", kazala je.

Video: Sandra Benčić o neispunjavanju imovinske kartice

"Vjerojatno sam to trebala provjeriti s Povjerenstvom, inače svake godine njih pitam, meni je bilo jasno da prijavljujem prihod jer iznajmljujem, i to je sve prijavljeno. Međutim, nije mi bilo jasno da prijavljujem to što plaćam stanarinu, da to treba prijaviti kao neki svoj rashodovni trošak", dodala je. 

"Imala sam situaciju da su neke režije ostale nepodmirene. Odmah sam rekla da je to moj previd, da taj račun nisam uočila. On je podmiren čim je stigao", kazala je o računu telekoma koji nije podmiren.

VEZANI ČLANCI: 

"Nisam bila ni svjesna da će od dana moje kandidature pa sve do izbora napadi na mene biti sa svih strana, da će mi se vaditi svaka sitnica. To samo govori koliko je veliki strah", kazala je Benčić.

"Bazirat ćemo se na problemima koje Plenković nije riješio, ali ne bih odavala unaprijed što bi to bilo", dodala je na pitanje na čemu će joj se bazirati program.

"Izbor nam je ogroman jer tu je afera za aferom koje oni imaju, na tjednoj ih bazi proizvode. Najveći je problem činjenica da Andrej Plenković u aferi HEP, evo, sada će biti tri mjeseca, nije poduzeo ništa da smjeni odgovorne", kazala je Benčić.

"To je mjera koja neće značajno pomoći, ali neće sigurno ni odmoći", dodala je na pitanje novinara o ograničavanju cijena iz Vladina paketa mjera.

"Pa, vidite, gospodine Miliću, PR Vlade priprema vjerojatno te mjere s aspekta PR-a, a ne s aspekta provedivosti i učinka. To je bila mađioničarska predstava", dodala je.

Video: Snažan govor Sandre Benčić: Otkrila kojim porukama želi postati premijerka Hrvatske

 

Komentara 36

BA
bacenheider
13:28 18.09.2023.

smiju se drugima,a sami nisu upisali.Prozivaju Radmana ali Radman je na ta dva miljuna eura platio porez.Ona svoj stan renta,a stanuje u iznajmljenom,zasto.To treba provjerit dali je porez uplacen.

LO
Lolita3
13:30 18.09.2023.

Zato se i kandidirala, da ne bude više podstanarka.

FD
franjo.durinic
13:34 18.09.2023.

Radman je platio porez na dva miliuna a ti ništa već suprotno ti uzimaš iz proraćuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije