Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODJELA EU FOTELJA

B. Borzan u čudu: R. Tomašić bi se trebala zalagati za građanske slobode?

eurozastupnici
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
04.07.2014.
u 10:06

Stier je ostao bez mjesta u vanjskopolitičkom odboru

Samo nekoliko dana nakon što je dobio državno odličje za svoj rad u kojem mu je pomoglo upravo članstvo u Odboru za vanjsku politiku Europskog parlamenta, HDZ-ovac Davor Ivo Stier ostao je jučer bez fotelje u tom važnom odboru u koji je HDZ odlučio instalirati Andreja Plenkovića. Kao zamjena Plenkoviću izabrana je Dubravka Šuica, a Stier je poslan u Odbor za razvoj da se bavi razvojnom pomoći EU u dalekim zemljama svijeta.

Picula ponovno izabran

Podsjetimo, u središnjici HDZ-a nisu svi bili sretni Stierovom suradnjom sa SDP-ovim Toninom Piculom u EP-u, gdje su u prošlom sazivu obojica sjedili u Odboru za vanjsku politiku pa su zajedno utjecali na sadržaj rezolucije EP-a o BiH. Picula je također zbog te suradnje bio kritiziran u svome SDP-u, i njemu je zbog te suradnje predsjednik Ivo Josipović uručio odličje, ali Picula je ponovno izabran kao član tog Odbora.

– Ja sam bio zadovoljan onime što sam radio u AFET-u, ali ne možemo svi biti članovi tog odbora. Andrej Plenković je dobio najviše preferencijalnih glasova pa je imao prednost – rekao nam je Stier.

– Ja ne mogu znati koji su motivi onih koji odlučuju u HDZ-u niti mogu špekulirati, ali mislim da ćemo Stier i ja naći prostora za suradnju – komentirao je Picula.

Ruža Tomašić (HSP AS) izabrana je za stalnu članicu Odbora za ribarstvo.

– Moj cilj će biti da preko EU natjeram hrvatsku Vladu da uvede gospodarski pojas, a cilj mi je i da EU ukine zabranu rada malim ribarima – rekla nam je Tomašić. No, njezin izbor kao zamjenske članice u jedan drugi odbor nailazio je na zbunjene poglede među nekim kolegama. Tomašić je, naime, kao zamjena ušla u Odbor za građanske slobode, pododbor za ljudska prava, a Biljana Borzan (SDP) to je komentirala s čuđenjem.

– Za građanske slobode bi se trebala zalagati osoba koja je izjavljivala one rečenice o “gostima” u Hrvatskoj?! I koja se zalagala protiv slobode kretanja radnika – kaže Borzan. Tomašić joj je na to odgovorila:

Borba ‘rukama i nogama’

– Ja nikad nisam ugnjetavala manjine u njihovim ljudskim pravima. Ja sam uvijek za slobodu mišljenja, dok god ta sloboda ne ugrožava drugog.

Prva HSS-ova zastupnica u EP-u Marijana Petir dobila je stalno mjesto u Odboru za poljoprivredu, za što se borila, kako je sama rekla, “rukama i nogama”. A postala je i stalna članica Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova, u koji je kao zamjenska članica ušla i HDZ-ova Dubravka Šuica.

Komentara 38

GO
gosponjura
10:13 04.07.2014.

Tako je Biljana Ruža će se zalagati da se i u Hrvatskoj može reći tko je udbaš, tko je četnik, agresor, tko Hrvatsku optužuje u svijetu da proganja manjine itd, itd, moramo slobodno hgovoriti o slobodama svim slobodama u Hrvatskoj o ugroženosti i vas Srba Biljana ali i nas Hrvata od manjinaca, žele li opet manjinci dominirati većinom Biljana. Najgore je sramiti se svoga roda Biljana i poslova koje sam radio u prošlosti bio ja bila moja obitelj. Svi moramo znati tko si što si tko su ti roditelji za koje službe su radili, o ljudima koji obnašaju političke dužnosti sve moramo nati a ne skrivati da sam ovo ili ono, o tim slobodama će Ruža pričati Biljana.

DU
Deleted user
10:19 04.07.2014.

Ljevičari misle da misle i rade ispravno, a tko razmišlja drugačije opstruira, nazadan je i narodni je neprijatelj. To je u samoj srži ljevičarenja, to je taj komunistički mentalitet. Od tud i ovo iskreno čuđenje. Nije ona kriva, tako je formirana..to je taj mentalni sklop.

CR
crnaguja1950
10:16 04.07.2014.

a valjda bi se drugarica Bilja trebala bavit slobodama i pitanjima prava.Kao da vuku daš da čuva ovce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije