Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgradnja autoceste

Europarlamentarka Borzan zadovoljna pozitivnim odgovorom Europske komisije

Biljana Borzan
Marko Mrkonjić/PIXSELL
23.06.2014.
u 11:14

Europarlamentarka Biljana Borzan još u proteklom mandatu zajedno s kolegama iz Mađarske Zitom Gurmani te Britancem Brianom Simpsonom na adresu Europske komisije uputila pitanje može li se te pod kojim uvjetima s novcem iz EU fondova pomoći nastavak izgradnje autoceste na prometnom koridoru 5c

Europarlamentarka Biljana Borzan još u proteklom mandatu  zajedno s kolegama iz Mađarske Zitom Gurmani te Britancem Brianom Simpsonom na adresu Europske komisije uputila pitanje može li se te pod kojim uvjetima s novcem iz EU fondova pomoći nastavak izgradnje autoceste na prometnom koridoru 5c.

- Stigao je zadovoljavajući i pozitivan odgovor. EU nam omogućava financiranje do 50 posto za dokumentaciju i 10 posto za radove, a na nama je da pokrenemo, a EU da završi taj projekt - rekla je novinarima danas prije podne u Osijeku Borzan.

Idući korak ove europarlamentarke je, u dogovoru s hrvatskim Ministarstvom prometa, iskoristiti navedene mogućnosti. Spornih je oko 50 kilometara od mosta na rijeci Dravi nedaleko Osijeka do grada Mohača u susjednoj Mađarskoj, odnosno dijelova ceste koje su još dvosmjerne kako bi se pretvorile u autocestu.

- Zainteresirani smo da se taj proces ubrza i u susjednoj BiH kako bismo što jednostavnije i brže mogli iz istočne stići u južnu Hrvatsku - napomenula je ona.

>> Zatražila pomoć EU zbog komaraca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije